İlgili telefon numarasını aradım az önce orta yaşlı bir adam çıktı, xx.com'dan arıyorum dediğimde sonra görüşelim diyip sohbeti sonlandırmak istedi. Daha sonra kullanıcımızdan şikayet geldi para istediğinize dair diye, ben yapmadım ben asansörcüyüm(?) dedi ve reddetti. Ben de böyle bir durumla karşılaşılırsa savcılığa başvuracağım dedim ve sohbeti sonlandırdık. Şimdi kullanıcıya mesaj attım bakalım ne olacak...

cnkylmz53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Avukat ağzıyla "firmamızın müşterilere karşı güvenini sarsma ve nitelikli d0land1rıcılık yapma girişimleriniz tespit edilmiş olup..." gibisinden ihtarname türünden bi metin hazırla wp'den gönder. Yerse yer yemezse zaten yapcak bişi yok ver direk savcılığa
Kimlik bilgileri yok, telefon numarası ile kayıt olunuyor. Kullanıcıların da telefon numaraları kayıt olunmadan görünmüyordu ama yine de böyle bir şey geldi başımıza.
hobuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle merhabalar sitenize kayıt girişlerinizi güzel bir şekilde tutsanız iyi olur. Ne tür bir websitesine sahip olduğunuzu bilmiyorum ancak kullanıcıların tüm ip bilgilerini hatta kimlik onaylamayı dahil sağlam bir ayarlarsanız sorun yaşamazsınız diye umuyorum iyi çalışmalar.
Kesinlikle haklısınız, bir umut diye düşündüm...
onruzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Karakoldaki memurlar resmi bir şikayet olamdan uyarı amaçlı arama yapmaz. İşi resmiyete dökmeniz gerek. Muhattap olmak istemiyorsanız başka bir numaradan uyarı mesajı gönderin. Şu dakika şu saatte şu müşterimizi bilgimiz dışında aramışsınız. Müşterimizin durumu anlatan ses kaydı mevcut devam etmeniz durumunda tüm delillerle birlikte hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız diyebilirsiniz. Hem bu mesaja rağmen devam etmesi durumunda uyarılmasına rağmen suç işlediği için olası bir dava süreci yararınıza işleyecektir.
İlan gönderdikten sonra açılan sayfaya arayıp para isteyenlere inanmayın şeklinde bir yazı koydum.
ibocum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence müşterilere uyarı gönderin. Biz sizi arayıp böyle bir istekte bulunmayız diye...