Merhaba Arkadaşlar,
Her Webmaster aynı zamanda kendi sitesinin SEO danışmanıdır diyebiliriz. Genelde Site içi Optimizasyon ve İçerik kısmını hallettikten sonra ne tür yöntemler izliyorsunuz ?
Tabiki Backlink ile Dış SEO'ya başlamak gerekli bunun farkındayım ama izleyeceğim yol konusunda tereddütte kaldım, Bu yüzden sizlere danışmak istedim.
1. Yöntem
- İlk zamanlar ufak tefek SEO Paketleri, Tanıtım Yazılası vs ile sinyaller gönderip, Link çeşitliliği oluşturmak,
- Yada : 100 Saçma siteden tanıtım yazısı almak yerine 2 Oldukça kaliteli siteden tanıtım yazısı almak.
2. Yöntem
- Hiç gerek yok direk bam bam diyip Oldukça Kaliteli 3-5 siteden footer backlink almak,
- Yada : 10-20 farklı siteden footer backlink almak,
Burada kıyasladığım durum aslında şu, Oldukça Kaliteli dediğim sitlerden link almak xxx ila xxxx TL ücretler arasında değişmekte. Ancak aynı ücretler ile daha fazla düşük siteden tanıtım yazısı / link alınabilir.
Yeni farkına vardığım ve ismi duyulmuş bir seo firmasının özellikle çalışma mantığını anlamaya çalıştım. Firma şu şekilde çalışıyor Misal ana bir kelime veriyorsunuz, bu kelimeyi otomatik analiz ederek (otomatik analiz dediğimde otomatik olarak getirdiği kelimelerin çoğu googlenin en çok aranan kelimeleri diye biliriz yada ona benzer kelime türetiliyor.) Firma otomatik olarak ufak backlinklerle Kategorilere çalışmaya başlıyor. Ve genelde başarılı oluyor duyduklarıma ve gördüklerime göre. Şimdi basa sarıyorum.
Kendi kafamdan direk olarak Kategorilere o kategorinin ismi ile çalışma yapıyordum. Açıksa söliyim Kelimem "P10 Led Panel" kategori şeklim
link ben buna "p10 led panel" olarak ne kadar kasarsam o kadar geriye gitmeye başladı. 4.cü 5.ci sayfalara kadar geldim. Sonra kelimeyi türetmeye başladım yani şu şekilde. P10 Led Panel Fiyatları, P10 Led Panel Çeşitleri gibi ve hızlıca 2 sayfaya geldim. 2 gün önce bu siteye benzer bir elektronik paylaşımı yapan bir siteden Sidebardan resim url linki aldım şu anda
Yani hocam bunlara bulaşma ahrefs al rakip sitelerini incele farklı siteleri inceleyip SS düşük sitelerden günlük olarak 10-20 olarak yorum backlink, profil gibi alıp arada bir sağlam tanıtım yada footer çıkarsan istediğine kavuşursun diye tahmin ediyorum.