seotabu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Öncelikle geçmiş olsun, can sıkıcı bir durum.

Bahsettiğiniz gibi diğer sitelerde de aynı sıkıntıyı yaşıyorsanız, sorunu aslında kendi içinizde daha rahat çözebilirsiniz. Öncelikle "İçerik kalitesi" ve "Kullanıcı etkileşimi" konusunda rakiplerinize oranla bir kıyaslama yapın derim. Hit ve sıralama kaybı yaşadığınız tarihlerdeki olası Google algoritma güncellemelerini kontrol edip nerelerde hata yaptığınızı gözlemleyin. SPAM hareket yok demek, içerik kalitesi veya kullanıcı eğilimi üst düzeyde anlamına gelmiyor maalesef. Burada rekabet ve rakip analizi çok önemli...

İçerik kalitesinden yana da bir sıkıntı olmadığını düşünüyorsanız, zararlı backlink saldırıları da söz konusu olabilir. Oyun sektöründe maalesef bu tarz saldırılar fazlaca yaşanıyor. Bir "Oyun" sitesi sahibi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Ancak sadece paylaştığınız grafiklere bakıp bir şey söylemek pek mümkün değil. Sonuçta sıralamayı etkileyen pek çok faktör var. Hepsini tek tek inceleyip, eksik olduğunuzu düşündüğünüz yanları tamamlamak ile işe başlayabilirsiniz. Saldırı ihtimalini en sona bırakın yani.
Teşekkürler değerli yorumunuz için.

Düşüse başladığı tarihten itibaren 14 tane güncelleme gelmiş hangisinden ceza aldığını bulmam imkansız sanırım. 301 atmayı düşündüm ama zararlı backlink olmadığını görüyorum zaten 93 tane backlink var tek tek baktım. Bu tam olarak bir güncelleme cezası zaten sorun da bu ama hangisi? ve bunu her açtığım site de yaşıyorum. Tam koptu gidiyor diyorum hoooop bişey oluyor. Tek tek oturup yazdığım da oldu %50 kopya olan da ama bilemiyorum. Domain düşmesine 15 gün kalmış. Devam edip 301 atsam bi de öyle denesem ne dersiniz ? Gerçi başka sitelerde 301 atsam da tekrar eski haline gelmediğini değişiklik olmadığını gördüm.