Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam switch kullanıyorsunuzdur illaki şuan çalıştığım firmada da böyle bir problem var switch çalışıyor ama neredeyse aynı aralıklarla sürekli internet kopmaları yaşanıyordu. Daha önceki eski şirketimde de böyle bir durum olmuştu switch çalışıyor gibi görünüyor ama internet kopmalarına sebep oluyordu deneme şansınız varsa başka bir switch deneyin eğer yoksa firewall lan portundan acces pointi kabloyla beslemeyi deneyin. aslında sorunun hangi cihazdan çıktığını bulmak için en dipten Firewall lan portundan başlamak lazım genelde böyle durumlarda Firewall birden fazla lan portuna sahipse tek portuna programlama yapılır siz ayarlardan kaçtane lan portu varsa hepsini açın ve portun birini doğrudan bilgisayarına bağlayıp cmd ekranından örneğin ping www.r10.net -t yapın ekranı izlemeye başlayın yada izlemeyin personellerden koptu uyarısı geldiğinde cmd ekranına bakın ve geçikmenin kaç saniye olduğuna bakın. Eğer Firewall ile alakalı bir durum değilse zaten cmd ekranında gecikme olmayacaktır, o zaman yüzde yüz aradaki diğer ağ birimleriyle alakalıdır. Daha sonra kablonuzu firewall dan çıkartıp bir öndeki cihaza muhtemel switch olması lazım ona takıp aynı testleri orda yapın.
Merhaba cevabınız için teşekkürler. Switch'i devre dışı bırakıp firewaall'ı direkt Router'a bağladım. İnternet hızı yükseldi ama aralarda dalgalanma var. R10.net'e ping attığım zaman ise arada dalgalanmalar görünüyor. Ekran görüntüsünü ekledim. Everest EWR521N4 routerda ki port sayısı yetersiz olduğu için Tp-link Archer VR600 modemi router modem moduna alııp bağlandım. Acaba bu etkilemiş olabilir mi yoksa firewall'den mi kaynaklıdır?