Merhabalar, dün TürkNet'e yaptığım başvurumun sonuçlandığı mesajını aldım. Detayları aşağıda iletiyorum.

Öncelikle, çalıştığım firmada 2 kişinin TürkNet'li olduğunu gördüm. (Birisi daha yeni geçti) Yaklaşık 1.5 yıldır TürkNet'e geçmeyi planlıyordum. Ancak firmaların cayma bedeli beni caydırıyordu. Artık Türk Telekom'un beni sömürmesinden sıkılmıştım. (35 Mbps 129.90 TL ödüyordum) Geçtiğimiz Cuma günü aldığım ani bir karar ile (gerçekten ani oldu bir anda yeter artık dedim ve anında başvurdum) TürkNet'i arayıp başvurmak istediğimi söyledim. Öncelikle telefonumu açan bir hanımefendi benim maksimum 16Mbit alabileceğimden bahsetti. Bende şuanda Türk Telekom altyapısında 35Mbit internet aldığımı söyledim, bunu söylememe rağmen halen TürkNet'te 16Mbit alabileceğimi söyledi. Sinirlendim, yani ben Türk Telekom'dan TürkNet'e geçersem internet hızımı düşüreceksiniz doğru mu anladım diye ilettim, kendisi evet cevabını verdiği an "Teşekkürler o zaman TürkNet'e geçmiyorum" diye iletip telefonu kapattım. Ancak gerçekten TürkNet'e geçmek istediğim için aradan 1-2 saat sonra tekrar aradım. Başka bir hanımefendiye aynı durumu anlattım. Kendisi altyapımda boş port olmadığından 16Mbit görüyorum dedi. Eğer siz Türk Telekom'dan 35Mbit alabildiğiniz bir Port'ta iseniz zaten doğrudan geçiş işlemi yapacağımız için, aynı portta kalacağınızdan ötürü 35Mbit almaya devam edebilirsiniz dedi. Tamam diyip işlemleri başlattım. Mail adresime geleceği söylenen evraklar gelmedi. Bende zaten hevesli olduğum için beklemedim bile mailin gelmesini, direkt olarak telefonuma iletilen üyelik bilgilerinden Online İşlemlere girip evrakları indirdim. Cumartesi günü MNG Kargo'ya evrakları teslim ettim. Pazartesi günü evraklar akşam 5 üzeri teslim edildi. Salı günü sisteme evrakların girişi yapıldı. Aynı günün akşamı 5'e doğru aradılar. Sesli onayımı aldılar. Perşembe günü (dün) saat 1 gibi geçiş işlemleri tamamlandı. Mevcutta bir internete sahip olduğumdan oturduğum bölgede boş Port olmamasına rağmen hiç kesinti yaşamadan rahatlıkla TürkNet'e geçişim sağlandı.
Şuanda TürkNet'e ödeyeceğim tutar 85 TL, ancak ben 10TL fark ile altyapımın desteklediği en yüksek hızı talep edeceğim. Bu güne kadar Türk Telekom'da neredeyse hiç sıkıntı yaşamamıştım. Aslına bakarsanız sikayervar.com vb sitelerden baktığımda şikayetler beni korkutuyordu. Ancak şöyle bir baktığımda şikayetlerin belki de %60 %70'i port ile alakalı olan, TürkNet'e bağlı olmayan sebeplerdi aslında. Türk Telekom muhtemelen kendi müşterisi port talebinde bulunduğunda anında port bağlıyor (çünkü ilk kez Türk Telekom aboneliği başlatırken öyle oldu port yoktu aynı gün port verildi internet geldi) ancak Türk Net gibi Türk Telekom'un altyapısını kullanan firmalara portu aklına geldiğinde veriyor.

Paketime tanımlanan mevcut hız, Özgür İletişim 35 Paketi. 10 TL ile altyapının desteklediği maksimum hızı talep ettim. Aktif olduğunda güncel speedtest bilgilerini buraya atacağım.

Eğer TürkNet'e geçmek isteyenler olur ise, arkadaşını getir kampanyası ile 1 ay bedava internete sahip olabilirler, bana PM üzerinden ulaşmanız yeterli olur. (Sponsorlu Gönderi (Ne sponsoru ya dalga geçiyorum ))

SpeedTest (35Mbps)
En son test: 36Mbps / 6.5Mbps
Görseli alamadım ancak gördüğüm buydu.

SpeedTest (Maks)

Steam indirmeyi bitirdikten sonra çektim. Ortalama 7 ila 8 arasında gidip geldi.

Dip Not: Dostlar bu sadece ADLS'de aldığım hızlar. İlk defa bu hızlara çıkıyorum ISS her ne olursa olsun böyle bir deneyimi ilk kez yaşamanın heyecanı ile bunları paylaştım. Bir kusurumuz olduysa affola.

Güncelleme: Şuanda internet hızımın tamamını kablo ile alabiliyorum.

Ancak telefonlarda kablosuz bağlantı yaptığım zaman 1-2mbit'i geçmiyor hız.

Kablosuz test masaüstü ve laptopta yapıldıktan sonra buraya son durum iletilecek.