Normalde tarhiyat öncesi uzlaşma yapalım demişti Müfettiş, raporlarımda da tarhiyat öncesi uzlaşma talebi vardır dikkate alınsın fln yazıyor. Sonra aradılar beni Ankaraya gelmeyin sonrası yapalım diye okey dedik, tarhiyat sonrası uzlaşmaya çevrildi.
Anladım bunu şu sebeple sordum. Tarhiyat sonrası uzlaşmaya başvurduysanız, işlemler tamamlanmıştır mükellefiyet tarihiniz geriye çekilmiştir ihbarnameler düzenlenmiştir. Ama tarhiyat öncesi uzlaşma ise eğer daha inceleme raporu vergi dairesine intikal etmemiş olabilir sadece incelemeye başlama tutanağı yada bu google kazançları özellikli bir durum olduğu için yazı intikal etmiştir. Mükellefiyet tarihiniz geriye çekilmemiştir bu yüzden siz göremiyor olabilirsiniz. Vergi Dairesi inceleme raporunun intikal etmesini bekliyordur. Vergi Dairesi de inceleme başlama tutanağına yada VDK dan gelen yazıya istinaden genç girişimcilik için olumsuz/iptal yazı göndermiştir. Sonuç yine aynı hocam. İyi günler dilerim.
Not : Burada ki cevaplarım sizin anlattığınız duruma göre farazi olarak değerlendirilip ihtimaller dahilinde cevaplanmıştır.
Konu sahibi kusura bakmayın lütfen, biraz meşgul ettik.