Hocam bu yaşlar birikimi değil kendinizi basıl geliştirirsiniz düşünün. O yaşta olsam tüm birikimimi kendime yatırım yapar kendimi geliştirmek için harcardım.
Bunun bi standardı yok. Birikim yapacağım diye gençliğini yaşayamıyorsan karşıyım. Ama imkan varsa yap tabiki. Hayat bu, birden her şey ters gitmeye başlarsa (ki herkes bunu yaşıyor) kenarda köşede bir şeyler olması iyidir. Ama bu bir şeylere kendini hapsedip o yaşları yaşayamamak da bana göre yanlıştır. Dünyaya bir defa geliyorsun. Tutumlu ol ama kendine cimri olma.
bu yaşta okurken ne birikimi kardeşim. kitap alıyor musun günde kaç kitap alıyorsun? aldığın kitapların heyecanıyla eve gitmeyi dört gözle bekliyor musun? o kitapları açmayı önsözlerini okumayı kapar arkasına göz atmak için sabırsızlanıyor musun? eğer bunlar yoksa ne iyi bir adam ne iyi bir eş ne iyi bir baba olursun bunu sakın unutma.
Birikime göre değil hayatına göre yorum yapılmalı bence. Ama şu yaşlarda ayda kenara 1000 tl atabilirseniz(calismiyorken) iyi olur. Calisirikende aile evinde isen yarisini atmalisin bence.
Biliyorum ancak ilerisi karanlık gibi geliyor. Boşa para harcamaktansa ihtiyacım dışındakileri biriktirmek mantıklı geliyordu, yaptığım yanlış mı yani?