anilenis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese Merhabalar, diyorum ki Uygulama işine ufaktan adım atayım. Sorularım var bilginiz olduğu kadar yanıtlarsanız sevinirim

1. Android mu IOS mu?
2. Satın alınıp Reskin edilmiş uygulama mı yoksa sıfırdan yazılan mı?
3. Kazanç getirebilecek uygulama analizi nasıl yapılmalı?
4. Uygulama mı Oyun mu?
5. Hangi Reklam türü
Daha aklıma geldikçe editleyeceğim. Benim kafamda olanlarsa AA tarzı kanser bir oyun yaptırmak yada satın alıp reskin ettirmek, instagram da çoklu reklam ile ilgi çekmek ve kullandırtmak. Yada fulluter uygulama yaptırıp/satın alıp Aynı reklam çalışmasını ona yaptırmak Reklam çalışmasında Adwords de olacak. Yada bana yol gösterecek arkadaşlara ihtiyacım var bütçe olarak her ay ortalama 1000-500 tl arası reklam çıkabilecek durumdayım.
1. Android için 25 dolar ile başlayabilirsin çünkü giriş ücreti var. iOS için Apple ürünü artı 100 dolar gerekiyor diye biliyorum. Android en kolayı diye gözümün önünde.
2. Bu fark etmez. Önemli olan kullanımı ve tekrar tekrar kullanma isteği olması.
3. Çok fazla insan kullansın. Aktif 1000 kullanıcın olsun yeter. Kazancı sonradan düşünürsün. Çünkü çok fazla seçenek var. Sallıyorum bir özellik çok önemlidir. Onu sınırlandırırsın. Günde 5 kez kullanır daha fazlası için reklam izletirsin falan fıstık. Halledersin. Önemli olan çok fazla aktif kullanıcı olması.
4. Uygulama ihtiyaç olundukça girilebilen bir şey. Şayet o ihtiyacı keşfedip yaparsan tiyakisi olurlar. Ancak oyun daha kolay çünkü herkes oyun oynar.
5. Admob olabilir.

Önerilerim:
1. Plan program yapmadan asla girişme. Bir hevesle başlayıp bitirebilirsin. Hızlı yükselir ama temeli olmadığı için yere çakılırsın. Parça pinçik olursun.
2. Ne kadar amatörde olsan profesyonel düşün. Roadmap yani yol haritası oluştur. 1 ayda şu olacak bu olacak diye planla. Ve bir gelir hedefi belirle. Sonra o hedef olmazsa yeni uygulamaya geç yoksa girişimine aşık olan kişiler gibi yıllarca hareket edemeyen bir aşık olursun. Aç susuz kalırsın Allah korusun.
3. Markalaşmaya çalış. Ayda 1000 tl getirse kebap kafasından çık. Bildiğin marka gibi düşün. Oyun yapacaksan oyun stüdyosu gibi düşün. Olmadı git onlara sor. Cidden sor. Voodoo'ya mail falan at. Cevap veriyorlar. Kim cevap vermez ki?
4. Kendi topluluğunu oluşturmaya çalış. Bugün lol bir günceleme yaptığında yer yerinden oynuyor. Sende güncelleme yapınca yer yerinden oynamalı.
5. Hep büyük düşün küçük adımlarla hareket et.