1-İos androide göre daha fazla kazandırıyor. (Ama ilk başta play storede yayınlatıp biraz analiz yaptıktan sonra tutacaksa İos içinde çıkarın. İlk başta play storede paylaşın dememdeki neden play storeye uygulama geliştirmek ve yayınlatmak çok daha uygun.)
2- Satın alıp çok köklü bir değişim olursa tutma ihtimali daha fazla artar ama sadece ikon, buton vs düzenleyeyim dersen hiç bulaşma çünkü mağaza reskinli uygulamalarla dolu. 3- Gelir modeli çok ama çok önemli uygulama tutsa bile gelir modeliniz iyi değilse kazancınız az olur. 4- Oyun uzun soluklu değilse indiren kulanıcı büyük ihtimalle aynı günde sileceği için milyon indirmeye ulaşsanız bile size çok fazla kazandırmayabilir. Uzun soluklu oyun ya da günlük ihtiyacımızı giderecek belli bir kesime her zaman lazım olacak uygulama uzun vadede size çok kazandırır (borsa vs uygulamarı gibi) 5- Geçiş reklamı ve Ödüllü reklam bannera göre çok ama çok daha fazla kazandırır. Yapacağınız uygulamada bu ikisi olursa banner ve native reklama göre daha fazla kazandıracağını düşünüyorum. Bende birkaç soru ekleyeyim; 6- Yabancı uygulama mı yoksa türkiyeye yönelik mi? Kesinlikle ama kesinlikle yapabilecekseniz yabancı uygulama olsun benim bir uygulamam var günde 35₺ kazandırıyor ama aynı reklam gösterimine sahip yabancı uygulama benden 10-15 kat daha fazla kazanıyor aradaki farkı siz düşünün. 7- Pazarlaması için ne yapabilirim? Ben uygulamayı yapma aşamasındayken telegram grubu ve instagram sayfası açtım. İnstagram sayfam +20k oldu. Buralarda reklamımı yapınca 1 haftada +1k organik indirmeye ulaştım. Ayrıca facebook gruplarında reklamını yaptım. Daha sayacaklarım çok fazla var ama birazda siz tecrübe edip öğrenin. Kolay değil bunu bilin ve Zoru başarmakta bizim elimizde.