yazınızı sonuna kadar okudum bir zamanlar tam olarak sizin durumunuzdaydım 22 yaşında hayata tutunmaya çalışan genç bir insan şanslısınız ki yanınızda aileniz var benim yoktu. Konunuza gelecek olursa e ticaret özellikle covidle birlikte başını alıp gitti neredeyse günde 5-6 kere bu işi yapmak isteyen meraklı arkadaşların konularını görmeye başladık fakat her ne kadar şevkinizi kaçıracak gibi olacak olsa da bunu sizin iyiliğiniz için yazıyorum dilerim ki samimiyetime güvenirsiniz. Aklınızdaki fikir olan butik işletmesi için sizinde dediğiniz gibi rekabet neredyse en çok bu sektörde ve öyel 5-10k ile yapılacak bi iş değil neden ? Kırmızı bir elbise sattığınızı varsayalım bu elbisenin 4 farklı rengi ve 5 farklı bedeni olsun toplam da 4x5 den 20 farklı varyasyonla tek kalem ürün için 20 adet stok tutmalısınız ortalama 10 lira maliyetten 200 lira yapar bunun gibi EN AZ 200-300 kalem malınız olması gerekir ki bu büyük rekabette ekmek yiyebilesiniz buda en azz 40k lık bir stok tutmak demek ürününüzün kalitesi vs gibi konulara girmiyorum bile(10 tl lik ürün ne kadar kaliteli olabilr? ). Bir diğer konu ülkemizde e ticaret yapanların en çok zorlandığı kısım olan kesintiler ve maliyetler ürünlerinizi bir pazar yerinde satacaksanız mesela n11 satış fiyatı üzerinden %15 kesinti yapar buna kargo maliyeti ve ödemenizi günler sonra aktarmasını da eklersek pazar yerleri cidden kanser bir hal alıyor instagram bir nebze daha iyi ama bunun içinde yüksek takipçili hesaplardan reklam çıkmanız veya sponsorlu reklamlara para harcamanız ek olarak kapıda ödeme ile ürün gönderip müşterinin almadığı durumlarda zarar edeceğinizi göze almanız gerekiyor. Bunun iadesi değişimi fişi vergisi algısı vs sine girmiyorum bile. Bu saydıklarımı ve hatta çok daha fazlasını yıllar boyunca denemiş biri olarak türkiyede e ticaret diğer herşey gibi çok zor bir alan diyebilirim. Son 5-6 yıldır profesyonel olarak ABD üzerine dropshhipping(stoksuz ticaret) yapmaktayım ne stok tutuyorum ne kapıda ödemenin saçmalığı ile uğraşıyorum ne hangi ürüne yönelsem diye kafamı patlatıyorum elbisemi satmak istiyorum 1 hafta içinde içinde binlerce ürün olan bir e ticaret sitesi kuruyor satılan ürünün parasını ertesi gün hesabıma çekip ürünü tedarikçimden(aliexpress) alarak müşterim dünyanın öteki ucunda olsa bile direk müşterime gönderiyorum VE DOLAR KAZANIYORUM ürün başı çok değişken olmakla birlikte ortalama 30-40 dolar kazancım var inanın bana rahatlığını ve güzelliğini anlatmaya saatler yetmez biraz araştırıp kendinize 3-5 ay gibi bir test zamanı tanıyarak bu sektöre girmenizi öneriirm zira cebinizde min 100k TL gibi bir rakam yoksa Türkiyede e ticaret pişmanlıktır 1. ağızdan test eden ve 6 haneleri batıran bir adam olarak bunu söylüyorum.