Hepinize merhaba saygı değer hocalarım zamanınızı çaldığım için şimdi den özür diliyorum,
2019 yılında bi gasp olayı yaşadım yeni aldığım telefonum çalındı,çalanlar ise 2 ortaklar madde bağımlısı zorla alıp birisi kaçıyor ve ayağım dikişli yardım istedim,millet balkona çıkıp izledi ve bu zoruma gitti

birisini oyuna getirerek polise teslim ettim birisi de telefonumu aldı kaçtı.(Tabi o zamanlar muavin olarak çalışıyordum otobüsüm kaza yapmıştı ayağımda dikiş vardı koşamıyordum).tehtit edildim,halan tehit ediliyorum.Ama hallan dışardalar.Çok saf biriyimdir başıma ne geldi ise iyilikten geldi ama hiçbir zaman ağzımı bozmadım evelallah.
Biraz önde adliyeden uzlaşma için aradılar.Zararınızı karşılarsa vazgeçer misiniz diye evet dedim,çünkü mahkemelik olsa adalet denen kavram yok...
Sizce ne yapmalıyım lütfen bana bilgi verir misiniz? Bilginize ihtiyacım var

-Hakimin karşısınamı çıksak
-süreç nasıl işer
Teşekkür ederim hayırlı geceler dilerim
Bu gibi durumlarda, kaç kişiyi mağdur ettiklerine bağlı olarak süreç çok uzun sürüyor. İlk başta mahkeme diyenlerde bir süre sonra zararımı karşıla da çıkayım bu durumdan diyor. Sonra da karşı tarafın avukatları, arabulucular devreye giriyor. Genelde gerçekten zararı karşılananlar tahminimce ilk kabul edenler oluyordur. Çünkü eder budur al şeklinde değil, ya sizden fiyat isteyerek yada teklif sunularak ilerleniyor. İşin tam hukuki ayrıntılarını bilemeyeceğim fakat kardeşimin telefonu çalınmıştı. Bir kaç kere mahkemeye bile gidip geldiler ama sonunda artık vakit azlığından ve yıllar geçmesinden dolayı yok pahasına teklifi kabul edip süreçten çıktık. (mahkemeye gitmesek olur mu, yada kabul etmesek sonu nereye varırdı? bilmiyorum açıkçası.) Bizde yapan kişi cezasını çeksin, paçayı sıyırır ise tekrar yapar düşüncesi ile peşinden bu kadar gittik. Zaten sürece dahil olduğumuzda ailesini görmek, çocuğu/kardeşi içeri girmesin diye elindekini avucundakini zararı karşılamak için uğraşan insanlarla muhatap olmak ayrıca yıpratıcıydı. Bir çok kişi bu aşamada ödeme almadan vazgeçti. Ne kadarı rol ne kadarı gerçek bilemiyorum tabi.