digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İylikten maraz doğar.
Bütün küçük esnaf kredi kartı ile tekel satışını tamamen durdurmalı.
Siz de en yakın markete yürüyüp egzersiz yapmalısınız.

Adam vatandaştan 4500 lirasını almak için kendi 225 bin lirasını bağlayarak satış yapmış olacak. 225 liralık sigara alıp satmasa araba alıp satsa ne kadar kazanırdı?
Sen 5 bin lira kazanmak için 225 bin lira bağladığında anlarsın o banka komisyonu ne anlama geliyor.
Burada hakkı hukuku kim belirliyor?
Serbest piyasa ekonomisinde sigaradan %70 vergi almak için sigara fiyatlarını ve kar marjlarını sabitleyen devlet mi haklı?
%3-4 kar marjı ile satılan sigaradan %1-1,5 vergi alan banka mı haklı?
Yoksa zincir marketlerde komisyon alınmazken, zincir markete yürümeye üşenip vade farkı alan küçük esnaf mı haklı?
Devlete laf yok, dağıtıcılara laf yok, bankalara laf yok, zincir markete gitmeye de üşenince en kolay hedef 50 kuruş komisyon alan küçük esnaf galiba.
Vicdana uymayan hak tam bir haksızlıktır.

hakikat sizin vicdanınızda doğru gördüğünüz değildir.
225 bin lira bağlamak diye bir dünya yok banka komisyonunu ve ekstra karını müşterisine kitlediği için parası ertesi gün hesabına geçiyor.
eğer o pos'u oraya koyuyorsa kullandırmak da zorunda o zaman ben bunu kullandıracağım alt limit koymayacağım diye anlaşma imzalamayacak. Ben inadına banka kartı ile tüm alışverişlerimi yapıyorum hele bakkal marketten kesinlikle kartla alışveriş yapıyorum çünkü hiçbiri adam akıllı vergisini ödemiyor. Adam gibi sigarayı nakit sattıktan sonra fişini veren market görmedim veya istemeden fiş veren yerler de çok az yani o senin melek bakkalın %8 18 kdvli fiyattan mal satıp devletten vergisini kaçırırken melek, bana nakit sattığından daha yüksek karla sigara sattığında melek ama ben bunu söylediğimde nankör oluyorum?