NaksYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ertesi gün ödemede en fazla alınan komisyon yüzde 1,5 ile akbank diye biliyorum sigarada en düşük kar marjı ise %3,7 şimdi iş bu durumdayken bu adam %2,2 kar ile sigara satabiliyor benden neden sigaranın %3+ kadar ek para alıyor? Bakkal nakit satsaydı sigaradan %3,7 kar edecekti, pos ile sattı %2,2 kar etti üstüne yetmedi %3 komisyon aldı karını %5,2 yaptı yani nakitinde üstüne çıkardı peki burada zarar eden kim? nakite göre daha fazla kazanç elde ediyor, market işleten arkadaşlarım da var sen alıyormusun komisyon diyorum yok diyor, alanlar neden alıyor diyorum karını artırmak için diyor. benim isyan ettiğim nokta bu, dün taksiyle geliyorum itaksi kullanıcıyorum kartı bağlamışım direkt düşsün hesaptan diye taksici diyor abi yolculuğu iptal edip nakit verebilir misin? ne yapayım adamla 20 liralık yol için tartışayım mı? yol 17 lira tutacak o 20 liranın üstünü vermeyecek 3 lira da akıllı ya karı olacak bizim milletimiz işte maalesef bu, biz ahlaken maymun iştahlı bir karaktere girmişiz Allah bizi ıslah etsin
Aynaya bakmanı öneririm empati yoksunu kardeşim. Taksicileri bilmem ama perakende sektöründe en düşük kar marjı ile satılan sigarayı kartla ödemeye kalkıp sonra şikayet edeni anlamıyorum. 500 metrede bir büyük market zincirleri var artık en küçük kasabaya kadar. Sizin şikayet ettiğiniz şey 500 metre yürümemek için zaten sıkıntıdaki küçük esnafın karının %20-30 unu sizin için feda etmesi.

Siz yürüyip atm ya da büyük market bulmayın diye esnaf daha az kazansın. Hem de ekmek için değil, süt için değil, bebek bezi için değil sizin sigara keyfiniz için esnaf daha az kazanmalı. %3 te faxla %2 kazansın. %2.2'yi kar etmek gibi anlatıyorsun bir de. Adam 10 bin liralık sigara satsa 300-400 lira ancak para kazanacak. Onun da 100-150 lirasını sigara kredi kartı ile sigara keyfi yapmak isteyenlerin keyfi için bankaya ödeyecek. Bir de ne kredi kartı ne banka kartı farketmez, ödemeni nakit değil banka üzerinden yaptın mı esnafı banka komisyonuna mahkum edersin.

Bize empati lazı empati. Nalıncı keseri gibi sadece kendi keyfine, kendi çıkarına yontmayacak adamlar lazım bize. Bir gün %3-5 kar marjı ile iş yaparken müşterilerine %1 ek indirim yaparsan bu söylediklerine saygı duyarım. O zamana kadar Allah önce kendini karşı tarafın yerine koymayan insanları ıslah etsin derim.