NaksYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ertesi gün ödemede en fazla alınan komisyon yüzde 1,5 ile akbank diye biliyorum sigarada en düşük kar marjı ise %3,7 şimdi iş bu durumdayken bu adam %2,2 kar ile sigara satabiliyor benden neden sigaranın %3+ kadar ek para alıyor? Bakkal nakit satsaydı sigaradan %3,7 kar edecekti, pos ile sattı %2,2 kar etti üstüne yetmedi %3 komisyon aldı karını %5,2 yaptı yani nakitinde üstüne çıkardı peki burada zarar eden kim? nakite göre daha fazla kazanç elde ediyor, market işleten arkadaşlarım da var sen alıyormusun komisyon diyorum yok diyor, alanlar neden alıyor diyorum karını artırmak için diyor. benim isyan ettiğim nokta bu, dün taksiyle geliyorum itaksi kullanıcıyorum kartı bağlamışım direkt düşsün hesaptan diye taksici diyor abi yolculuğu iptal edip nakit verebilir misin? ne yapayım adamla 20 liralık yol için tartışayım mı? yol 17 lira tutacak o 20 liranın üstünü vermeyecek 3 lira da akıllı ya karı olacak bizim milletimiz işte maalesef bu, biz ahlaken maymun iştahlı bir karaktere girmişiz Allah bizi ıslah etsin
Senin söylediğin %3.7 paket değil yalnız karton başına kalan kar marjı. 1 karton sigaradan edilen kar 4-5 TL civarında BKNZ.1 karton sigarada 10 paket bulunuyor. 1 kartonda 4 TL kar etse 1 paketten 0.40 KRŞ kar ediyor. Ziraat bankası 1000 lirada şuan benden mesala 14 TL kesiyor yani 50 TL de 0.50 KRŞ falan yapıyor 0.40 krş'un belki yarısını banka kesmiş oluyor. Peki adam neden kardan zarar etmek zorunda ? buna mecbur değil ki. Bunu istemiyorsanız dediğiniz marketler zaten komisyon almıyor oraları tercih etmek sizin için daha doğru bir karar olacaktır.