Sefer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-, eşim lise branş öğretmeni (sayısal ders)

Eşinizin branşı nedir ?

2-Amacımız, dershaneye gitme imkanı olmayan öğrencilere ulaşabilmek
Genelde bu şekilde başlanır Kanal büyüyünce para kazanmak istersiniz ki istemelisiniz bu sizi motive edebilir.Para kazanmak ayıp bir şey değil neden kazanmak isteyemesiniz ki. Eğer maddi durumunuz iyiyse kazançlarınızla öğrencilere kitap,deneme ..vb alıp hediye alabilirsiniz. Bunu çekiliş olarak yaparsanız abone sayısında artışta olacaktır. Ki bu eğitim sektöründe öyle paralar var ki aklınız hayaliniz durar Ramazan yetkinin kitap satışlarından kazandığı parayı bilseniz (Adamın 1-2 yılda kazandığı parayı eşiniz emekli olup kazananınca kadar kazandığı paradan çok daha fazlası)

3-Bu tür sınav hazırlık kanallarında neye dikkat etmek gerekir? Tavsiyeleriniz neler olurdu?

1-Yapılacak ilk şey eşinizin branşında olan videoları izlemek olsun.Diğer hocalar neler yapmış diye

2-Eşinizin konu anlatımı nasıl bilmiyorum ama sıradan öğretmenler gibi olmasın.Tonlamasına, sesine dikkat etsi.Konuyu sıkıcı bir şekilde anlatmasın

3-Konuyla ilgili aranması yüksek kelimeleri açıklama ve etiket kısmında geçirin örneğin üslü sayılar soru çözümü videosu olsun
açıklama kısmında ............. üslü sayılar soru çözümü.........................
etiket kısmında üslü sayılar soru çözümü etiketi mutlaka olsun.

4-Video çekmek için aslında en güzel yöntem ve kolayı şu şekilde 1 adet tripot,1 adet telefon (video çekme özelliği iyi olan), yaka mikrofonu (bu mikrofunun ses kayıt etme özelliği olması iyi olur.Yoksa da başka cihazlarla kayıt edebilirsiniz.

video çekim işlemi yapılır.Sesi telefon sesi değil mikrofonun sesini alıp montajlarsanız ses güzel gideceği için kullanıcılar tarafından daha güzel görünecektir.

5- Videoların ortalarına çok sık reklam koymayın.Bu öğrencileri çok fazla rahatsız eder.

6-Eşinizin kanalı diyelim belli bir abone sayısına belli bir seviyeye geldi. SAKIN AMA SAKIN kendini yüksekten görmesin.Öğrencileri küçümsemesin.Yükselmek zor olduğu gibi aşağıya düşmek çok kolaydır Szi takip edecek insanlar boş insanlar değil.Çocuklar değil belli yaşa gelmiş düşünebilen,sorgulayabilen öğrenciler

Eğitim sektörü çok zorlu bir sektördür.Yükselmek çok zordur.(eskiden daha zordu)Ama youtube artık eğitim platformuna doğru döndüğü için biraz daha kolay ama yine diğer youtube kanallarına göre yükselmek hala zor.Süreklilik gerektirir.Hemen herşey çabuk olmayacağı için kesinlikle pes etmeyin.

Aklınıza takılanları sorabilirsiniz yardımcı olurum.

Eskiden bir hocalara destek vermiştim youtube eğitim kanalı için.Hocaların çok güzel sağlam potansiyelleri vardı.Ama tembeldiler bıraktılar sonra projeyi Bırakmasalar şuan 500k civarı abone olacaktı. Kitap satışlarından şurdan burdan derken çok güzel paralar kazanacaklardı. Sonra pişman oldular )
Hocam öncelikle detaylı ve cesaret verici cevap için çok teşekkür ederim. Eşim kimya öğretmeni ve ilk aşamada haliyle tripod vb masraflara girmeden başlamayı düşünüyoruz.
OBS studio + Boya M1 yaka mikrofonu + Grafik tablet ile başlayacağız.
Yorumunuz bizim için rehber gibi oldu, sağ olun.