Eğitimlerimde hep söylerim, herkese de kanıtlarım, 50 kelimelik içeriklerim hem ingilizce de hemde rekabetli aranmalarda hep ilk sayfada. Google için içeriğin önemi yoktur, uzun makalelerin tek artısı, sitede kalma süresini arttırmasıdır. Eğer 100.000 kelime de yazsanız giren adamı tutamazsanız bir anlamı yok. Bu yüzden de giren adamı başka yöntemlerle tutmanız gerekiyor.
Ayrıca, makalenize geri dönüş oranı çok değerli, yine bunu da farklı yöntemlerle yapmanız gerekiyor. Google' ın bu adamın makalesi / içeriği değerli ki zaman geçiriliyor ve geri dönüp okunuyor demesi gerek. Şuanki algoritma kısaca bu şekilde içeriğin değerini ölçümlemede.
Ek kanıt olarak, Google amcamız içeriği okuyamadığı için yanlış bilgilerin önüne geçmek için son 2 yılda tüm sağlık sitelerinin hitini x10 kat arttırdı. Bunun sebebi şu, Google yanlış bilginin önüne geçemediği için (okuyup anlamlandıramadığı için) son2 yıl içinde bloglardaki sağlık haberlerinin yerini Acıbadem, medicana, medicalpark gibi hastane sitelerine verdi.
Acibadem.com.tr nin hitini ekliyorum grafik olarak.
Aynı hikaye haber sitelerinde de geçerli, yanlış bilginin önüne geçmek için haber sitelerine büyük değer verildi. Haber siteleri de bu gücü kötü kullanıyor. Çin takvimine göre mayıs ayında kadınların en sevdiği şeftaliye kadar anlamsz ve dip long tail kelimelere içerik giriyorlar
Çok doğru söylemişsiniz, katılıyorum. Google son zamanlarda bazı siteleri gözünde değerli görüyor. Seçkin (güvenilir) site olarak kabul edildiyseniz sırtınızı arkanıza yaslayın, Google'ın gücünü izleyin. Örneğin 10 yıldır aktif olan bir sitem var. Abartısız 2 yıl sitede nokta değişiklik yapmadım. Ama rakiplerim bana bir türlü yetişemiyor. Üst sırama gelen, ben değişiklik yapmasam bile bir süre sonra düşüşe geçiyor. Şayet bu düşüşlerini hızlandırmak istersem mevcut içerikte düzenleme yapmam yeterli oluyor.
Size sormak istediğim bir soru var. Bahsettiğim bu site dar bir sektörde bulunuyor. Yani kitlesi belli... Ben şimdi haber sitelerinin yaptığı gibi sektör içerisinde olmaması gereken içerikleri girerek bundan faydalanabilir miyim? Faydalanabiliyorsam mevcut sitenin içinde mi yapmalıyım, yoksa ayrı bir blog mu oluşturmalıyım?