Bir benzerini pazarcılar yapıyor, kilosu 3 liralık üründen 3 kilo istiyorsun 9 lira tutuyor 10 lira uzatıyorsun düz olsun diye 2 parça daha koyuyor ve eve gidince bir tartıyorsun 3 küsür kilo olması gereken ürün 2,5 kilo çıkmış. Bu hırsızlıktır,kul hakkıdır, basit bir şey değildir. Ayrıca 2 kilo seçiyorsun ve bir tartıyor 4 kilo geldi bak abi diyor bir bakıyorsun evet onun ağırlığına göre de olsa 4 kilo olduğunu görünce şaşırıyorsun, bir bakıyorsun poşetin altına 2 kilo çürük yerleştirmiş insansı yaratık. Eğer anlarsan bunları ben seçmedim istemiyorum der uzaklaşırsın, yok yarısını boşalt dersen yine para kazandırmış olursun bırak o varlık evine ekmek götüremesin. Sokaktan geçenlerde genel olarak çok farklı olmuyor, poşetin üstünde güzel 2-3 ürün, altı full kullanılamaz halde çürüklerle dolu. Sorsan namusu ile para kazanıyordur tabi.
Ayrıca bir minibüse 2,90 tutsa 3 lira versen o 10 kuruşu bırakmaz sana uzatır bir şekilde hatta çoğu zaman 10 kuruş için 3 adım daha atmaya bile üşenirsin ama taksiler tam bir facia. Taksicilerin %90 kadarına maalesef uyuz oluyorum. Geçen hafta 20 lira tutmuş yol için 100 lira uzattım 70 lira geri verdi tek ayağımı çıkardım fark ettim neredeyse diğer ayağımı da alıp gidecekti 70 verdin doğru mu? diye sordum, aaa yanlış olmuş dedi 10 lira daha uzattı. Yahu bir kerede yanlışlıkla fazla para uzatmayacak mısınız? Hep mi yanlışlıkla eksik uzatılır? Ya tutarsa mı bu? O 10 lirayı alıp evladına gönül rahatlığı ile yedirebilecek misin? İlk defa başıma gelmediği için kasti yaptığını düşünüyorum yanlış olmasın, ayrıca yine taksilerden 18 liralık yol için 20 uzatıp o 2 lirayı alabilen kaç kişi var? 47 lira tuttu 50 uzattın, o 3 lira kaçınıza geri döndü? Aracın içinde beklersen vitesi attırır aynayı kontrol eder hareket etmeye hazırlanır, paraüstü nerede kardeşim? sorusunu sormadan cevap alamazsın, gerçi bu soruyu sorsan bile bozuk kalmadı abi cevabını alman çok muhtemeldir. Ayrıca bu taksilerin dakikası para olduğu için her yolda sağda solda geçiş önceliği varmış gibi yanlaya yanlaya, sollaya sollaya geçtiklerini görmek çok olasıdır. Yol istemek gibi bir huyları yoktur çoğunlukla, geçiş öncelikleri ve üstünlükleri vardır direk geçerler. Bu gibi insanlara para kazandırmak en nefret ettiğim şey. Para harcarken dikkat edilir ama parayı harcayacağın yere de dikkat etmek gerekir bazen.