MSK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitimlerimde hep söylerim, herkese de kanıtlarım, 50 kelimelik içeriklerim hem ingilizce de hemde rekabetli aranmalarda hep ilk sayfada. Google için içeriğin önemi yoktur, uzun makalelerin tek artısı, sitede kalma süresini arttırmasıdır. Eğer 100.000 kelime de yazsanız giren adamı tutamazsanız bir anlamı yok. Bu yüzden de giren adamı başka yöntemlerle tutmanız gerekiyor.
Ayrıca, makalenize geri dönüş oranı çok değerli, yine bunu da farklı yöntemlerle yapmanız gerekiyor. Google' ın bu adamın makalesi / içeriği değerli ki zaman geçiriliyor ve geri dönüp okunuyor demesi gerek. Şuanki algoritma kısaca bu şekilde içeriğin değerini ölçümlemede.

Ek kanıt olarak, Google amcamız içeriği okuyamadığı için yanlış bilgilerin önüne geçmek için son 2 yılda tüm sağlık sitelerinin hitini x10 kat arttırdı. Bunun sebebi şu, Google yanlış bilginin önüne geçemediği için (okuyup anlamlandıramadığı için) son2 yıl içinde bloglardaki sağlık haberlerinin yerini Acıbadem, medicana, medicalpark gibi hastane sitelerine verdi. Acibadem.com.tr nin hitini ekliyorum grafik olarak.

Aynı hikaye haber sitelerinde de geçerli, yanlış bilginin önüne geçmek için haber sitelerine büyük değer verildi. Haber siteleri de bu gücü kötü kullanıyor. Çin takvimine göre mayıs ayında kadınların en sevdiği şeftaliye kadar anlamsz ve dip long tail kelimelere içerik giriyorlar
mertzcn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sitem henüz 1 yıllık da:7 pa:20 bu bir dezavantaj farkındayım. fakat çöp bir site de değil adsense/news/zen gibi onaylarım var. bu anahtar kelime rekabetçi bir kelime ama ilk sıralarda çıkan içerikler de pek kaliteli içerikler değil. En iyi içeriği yazmaya çalıştım bu konuda. 20+ alt ekiketli görsel kullandım, lafı uzatmadım vs vs.

Yani 6. sayfadan hit gelmediği için olmayan kullanıcıdan bir dönüşüm almam mümkün değil. Sanırım otorite yükseldikçe yazı da sıralamada yükselecek.

-"adsense/news/zen gibi onaylarım var" demişsiniz, bunların çok etkisi yok artık öncelikle, eskidendi o news kaydı almak için 3-5 bin veren kişiler
- içerikten ziyade maalesef backlink sistemi son yıllarda sanılanın tam aksine daha da önemli hale geldi, ama şu değişti, çıkışı çok alakasız forumlardan edulardan değilde, sektörünüzle alakalı bir forumda yada blogda linkinizin refere edilmesi yani linkinizin verilmesi gerekiyor.