Fiyat aralığı kısmına katılıyorum ama her için net fiyatı olmayabiliyor maalesef, eskiden bende siz gibi düşünürdüm ama şimdi şöyle düşünün:
Sizin kafanızda örnek veriyorum kodlama için bir fiyat var diyorsunuz ki ben site kodluyorum, sayfası 1₺ diyorsunuz.
Bunu konuya yazarsanız, adam 1 sayfalık çizime doldurur da doldurur, 5₺'lik iş yükü olur o sayfanın kodlanması için.
Adama bunu söylerseniz 'sayfası 1₺ yazmışsın' diye atar gider yapabilir, sende istemediğin fiyattan yapmak zorunda kalabilirsin.
Veya seo konusunda düşünelim, 'en iyi elma hangi bölgede yetişir' konusunda seo hizmeti alacaksın, 1₺ iş yükü vardır, 'haber oku' kelimesinde seo alacaksındır 10₺ iş yükü vardır.
Yani açık söyleyim şimdi düşündükçe aklıma yeni şeyler geliyor ama müşteriye göre fiyat vermek bence en iyisi çünkü mesela düşünürken şimdi aklıma grafik sektörü geldi.
Senin logo için biçtiğin ücret 3₺'dir. Bir müşteri gelir sana 30 kere revize yaptırır, rengi beğenmez, komple çizimi değiştirir, sen 'dur yeter artık' diyemezsin çünkü adam sana 'ücretini ödedim ya' der.
O yüzden ben bu bilişim sektöründe sabit fiyat verilebileceğini düşünmüyorum. Ha aralık verilebilir, ben öyle yapardım. Misal minimum x TL derdim.
Ama onun da dezavantajı var, yine yukardaki örneğe bakarsak; senin minimum ücretin 5₺, adamın yaptırmak istediği iş 3₺lik iş ve senin 2 saatini bile almayacak, potansiyel olarak müşteriyi kaybettin.
Kolayı var ki onun. Örnek işler ve ücretler konulur. Sizin verdiğiniz örnek sayfa işinden gidersek. Hangi çalışmaları yaptığına ve özelliklerine göre fiyat bilgisi çıkarır. Kaldı ki fiyat bilgisi vermeyen kişilerde birebir görüşmede liste veriyor sana. Bunları bunları istersen fiyat şu şekilde değişir diye. Madem öyle konuda belirtsene...

Mesela koy örnek bir sayfanı listeni de ekle adam ona göre kafasında canlandırsın. Aşağı yukarı fiyatta da anlaşılır. Böylece ölücülerle de uğraşmazsın.