Zevk aldığın işte çalışacaksın hocam, para beklemeden sadece zevk aldığın için çalışacaksın, sonradan para gelmeye başlıyor hep. İşin başından para kazanma amaçlı girersen işe çok zor kazanmak artık ya. Youtube'da yıllardır kanal denedim tutmadı, amacım para kazanmaktı. Sonradan dedim, zevk aldığım bir iş ile ilgili videolar hazırlayım, para kazanmasam dahi kendime bir şeyler katmış olurum dedim. 2 yıl boyunca bilgi, tarih videoları çektim. 2 yıl sonunda şu günlerde aylık 700-800 lira bırakmaya başladı ama Ağustos ayında mesela aylık kazanç 300 liraya denk geliyordu, gittikçe yükselen bir para kazanma durumu var ayrıca Ocak ayına kadar bütün videolar, hazırlanıp yüklenmiş durumda. Bu boş vakitlerimde başka kanallar için montaj işleri yapıyorum, fotoğraf işleri yapıyorum. Özellikle ****** sitesinde, günlük 2 tane sipariş gelse 20 dolar ediyor, 160 lira. Bazı zamanlar 3-4 işe bile çıkıyor, yaptığım iş basit bir iş çünkü en fazla 1 saatimi alıyor. ****** kesintisi vs oradan da aylık bi 2-3 k'ya yakın para geliyor ve o tarafa pek ciddiyet vermiyorum bile. Çoğunuz için belki aylık 4 bin lira düşük bir para olabilir ama bu olayda her zaman ilerleyen bir para durumu var, özellikle Youtube için, şu an 800 lira kazanırken 2 ay sonra 1.500 lira bile kazanabilirim. Pasif gelir oldu artık benim için, haftada bir video yayınlıyorum ve o videoyu yapmam 6-7 saat sürüyor. Bunlar dışında gidip bir işe de girebilirim, asgari ücret ile 2 bin lira alırım, üstüne bunlardan para gelir, olur sana 6-7 bin lira.