Öyle görünüyor ki çok büyük bir ihtimalle yeni bir güncelleme üzerine çalışma yapılıyor. Birkaç gün içinde güncellemenin adı ve kapsamı açıklanır gibi. Tabi bu bir tahmin.
İndex sorunu için basit çözüm;
Yeni sayfa yada içerik oluşturduğunuz vakit mevcut sitemap 'ınızı güncelleyin yada örneğin online sitemap oluşturucu ( xml-sitemaps.com ) ile yeni bir sitemap oluşturup her defasında yeni bir isim vererek ( örneğin sitemap1 - sitemap2 - sitemap3 gibi ) search console 'dan gönderin. Kısa süre içinde ilgili içerik indexlenmiş olacak.
Aynı zamanda
@bluecity arkadaşımızın özellikle vurguladığı gibi içerik ekleme işlemini asla bırakmayın. Hatta bu dönem
daha yoğun ve kaliteli içerik girişine odaklanmak iyi fikir olacaktır. Bu hem botların daha sık gelmesini hem bir güncelleme olacaksa bu güncellemeyi kaliteli bir şekilde karşılamayı sağlayacaktır.