Ben yapmıyor demedim ki ? Sahada yokuz da demedim kardeşim anlatmak istediğim başka bir şey.
Ben halkın tepkisininı dedim. ben yapmasında demedim. Sadece bana yanlış geliyor dedim. Ve yanlışsam da özür diledim
Haksızlık karşısında konuşarak mı bir şeyler yapılmalı fiilen mi ?
Fiilen bir şeyler yapılıyor demişiniz evet doğru yapılıyor ben yapılmıyor da demedim. Fiilen birşeyler yapılıyorsa bizim bela okumamıza gerek yok. Çünkü biz kahr edersek bela okursak ezilmişiz demektir.
Ben bu düşünceyi belirttim. Ezilenin yanında olalım sesine ses olalım fakat bela okumak ezilen insan taraf işi gibi. Çünkü biz fiilen bela oluyoruz zaten öndeyiz.
Değerli kardeşim, bu kahrı, laneti okuyan bizim vatandaşımız. Devlet içinden de varsa bazı azınlık kişilerdir. Yani diyeceğim diğer lanet okuyanlar elbette olacaktır. Canı acıyor çünkü. Dün ermenilerin sivil yerleşim yerlerini bombaladı. Burada 2 bebek şehit oldu. Ne hissettin, sadece sessiz mi kaldın veya lanet okudun mu? Veya biz, şuan elimizden dua veya lanet etmekten başka bir şey gelmiyor. Zamanı gelince onlar bizim karşımıza çıkar. Bizde o gün, topyekün fiilen gereken cevabı veririz.
"Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah onları ancak, gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." (İbrahim:42)