Gerekenin sahada uygulanmadığını nereden biliyorsun hocam? Ben tepkini anlıyorum saygı da duyuyorum ancak bugün askerimizin polisimin başlattığı her operasyon televizyonlarda naklen verilmediği için mi böyle düşünüyorsun?
Susmak olayını anlamadım. Ortada yapılan bir haksızlık yahut zulüm varsa elimden geldiğince tepkimi gösteririm. Bunu ister sosyal medyada istersem de çay kahve içerken arkadaşlar arasında yaparım. Sonuçta ben bir vatandaşım ve gücüm yalnızca buna yetiyor. Dini düşüncenizi bilmiyorum lakin hadis var "haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" diye. Ben susmayıp elimden geldiğince tepkimi gösteriyorum. Bugün Azerbaycan'ı desteklediğini, onların yalnız olmadığını bildirdiğin bir postu, orada yaşan vatandaş gördüğünde nasıl mutlu oluyor. Örneğin sen bir haksızlığa uğruyorsun, 5 arkadaşından 4ü sana hatalısın diyor ancak 1i haksızlığa uğradığını biliyor ve sana destek oluyor. Böyle düşün bu olayı. Bırakalım artık millet şunu yapmıyor, etmiyor demeyi.
Ben yapmıyor demedim ki ?
Ben halkın tepkisininı dedim. ben yapmasında demedim. Sadece bana yanlış geliyor dedim. Ve yanlışsam da özür diledim
Haksızlık karşısında konuşarak mı bir şeyler yapılmalı fiilen mi ?
Fiilen bir şeyler yapılıyor demişiniz evet doğru yapılıyor ben yapılmıyor da demedim. Fiilen birşeyler yapılıyorsa bizim bela okumamıza gerek yok. Çünkü biz kahr edersek bela okursak ezilmişiz demektir.
Ben bu düşünceyi belirttim. Ezilenin yanında olalım sesine ses olalım fakat bela okumak ezilen insan taraf işi gibi. Çünkü biz fiilen bela oluyoruz zaten öndeyiz.