Amerikan vatandaşı sormaz mı; Türk'ler kim ki, bunlara özel fiyat politikası yapıyorsunuz ?

Hint'li adam sormaz mı, benim ülkemde kıyamet varken, en değerli Amerikan şirketlerinin CEO'ları, Yazılım müdürleri Hintliyken, niye benim ülkemde böyle yapmıyorsunuz ?

Elin Mercedes'de çalışan Alman Mühendisi sormaz mı, bizim ürettiğimiz arabadan elde ettiğimiz kârın, 2 katını vergi ile alan devlete niye indirim yapalım ?

Devlet, milletini düşünmezken, elin şirketi neden düşünsün kardeş ?

edit: Devlet köprü yapan şirketlere 15 milyon TL hibe vereceğine, zamanında Acun ILICALI'ya verseydi belki Netflix bu ülkeden çıkardı.

Acun tamamen örnek. Adamın uluslararası piyasada bir çok yapım şirketiyle ilişkileri çok kuvvetli. Marka bir adam. İşi bilen bir adam.

Yukarıda ki örnek tamamen hayal ürünü, farklı şekilde de çoğaltılabilir.

Kocaeli'de ucuz iş gücü ile parça birleştirip,ihracatta rekor kırmak bize bir şey kazandırmıyor, çünkü ürünün kârı Türkiye'de kalmıyor, sadece iş gücü ve işçi çalıştırma vergileri, primleri, stopajı ülkemizde kalıyor.