Merhaba
Arkadaşlar dünyamızın hali ortada savaşlar suçsuz günahsız masumlar ölüyor. Birilerinin çıkarları uğruna hırsları uğruna ne derseniz.
Ermenistan savaşla alakası olmayan saldıralar yapıp insanları öldürdü. Suçlu ve haksız.
Benim anlamadığım kısım şurası.
İnsanların dilinde yine nalet okumalar yükseliyor. Allah kahrı perişan eylesin gibi dua'lar ediliyor.
Yanlış anlaşılmasın yanlış, dua edilmesin demiyorum. Ama bu da sizce ne kadar doğru ?
Çünkü bildiğim aklımın erdiği örnekler vereyim.
İsrail mavi marmara olayı oldu '' Aynı tepkiler verildi''
Filistin kudüs meselesi ''aynı tepkiler verildi''
Suriye meselesi '' aynı tepkiler verildi''
Şimdi yine aynı tepkiler
Acaba biraz da insanlık olarak biz bir şeyleri insanlar olarak biz mi yapsak ? Ağırlığımızı varlığımızı koysak gücümüz kuvvetimiz yerindeyse.
Gidelim savaşalım vuralım kıralım parçalayalım demiyorum. Ama hep ezilenin güçsüzün sesi çok çıkarmış.
Twitter'da Trend Topic olmak nmı tepki sizce ? Dünya gündemine girmek mi ?
Çünkü bir yerde okumuştum. Savaşa giren bir kral demiş ki düşman Propaganda yapıyorsa devam edin. Susuyorsa kaçın diyordu.
Çünkü şöyle çok basit bi örnek vereyim.
Sokakta 2 kişi kavga eder güçlü döver gider bela okumaz kahr okumaz tabiri caizse (Allah'ı Kitab'ı karıştırmaz) çeker gider çünkü yapacağını yaptı. Ama güçsüz olan karşılık vermeden onu alt etmenin veya onu dövmenin yerine hemen kolay yoldan kahr bela okumaya başlar.
Bu bağlam' da inşallah yanlış anlaşılmadan ne demek istediğimi ifade etmişimdir.
Yanlış düşünüyorsam şimdiden çok özür dilerim.