EngineersTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba ben sorularınıza yardımcı olayım. Arkadaşın dediği gibi flutter programlama dili değildir, dart programlama dilinin freamworkudur öncelikle dart temellerini öğrenmeniz daha mantıklı olacaktır. java ve kotlin ayrı programlama dilleridir java bilmedende kotlin diline başlayabilirsin daha rahat öğrenebilirsin diye düşünüyorum.

-Android için kotlin (google1.dil olarak kabul ediyor ve birçok yazılım firması projesini kotline geçiriyor) ve javayla geliştirebilirsin.
-İos için direkt Swift öğrenmelisin.
-Birde cross platformlar vardır. bunlar flutter, react native ve xamarin gibi. Bunlarla hem android hem ios olarak ikisini birden geliştirebilirsin.
-Oyun geliştirmek istersen şuan en çok kullanılan oyun motoru unity ve c# dilini öğrenmelisin.
- Native diller (kotlin,java,swift) platformların ana dilidir. elbette cross platformda geliştirebilirsin ancak native geliştirmen daha avantajlı olabilir. hafıza yönetimi,hız gibi konularda native her zaman daha iyi sonuç verir testleri mevcuttur biraz araştırırsan bulabilirsin.
- Cross platform olarak flutter tavsiye ederim neden dersen çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor ve geleceğinin olduğunu düşünüyorum. Bir yerden başla pes etme zamanla bir çoğunu öğrenebilirsin İyi çalışmalar (:
detaylı bilgi verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim. şu an kotlin eğitimi alıyorum sonrasında flutter geçmeyi düşünüyorum. ilginiz için teşekkür ederim

ismaildondu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, PHP, JS, C# bilen birisi olarak yaklaşık 3 haftadır Flutter öğrenmekteyim.
Flutterde her şey widgetlardan ibaret her şeyi çok çabuk ve pratik bir şekilde yapabiliyorsunuz.
hocam çok teşekkür ederim şu an kotlin başladım, dersleri bitirince ona da başlamayı düşünüyorum.