Merhabalar hocam;
7 yildir bosna hersekte yasiyorum.Evet ulkemize vize istemiyo Bosna Hersek, covid surecinde test yaptirip gelmeniz gerekli. Burada Uber veya getir gibi hizmetler bulunmuyor. Calisma olarak da, is yeri acmayi dusunuyor iseniz kesinlikle yaninizda minimum 1 bosnak vatandasi calistirma zorunlulugunuz bulunmaktadir. Birisinin yaninda calismak icinde Turk bir is yeri sahibi ile calisabilirsiniz , bosnaklar yabancilari calistirmayi pek uygun gormuyorlar genellikle yanlarinda. Size tavsiyem butceniz var ise kendi isinizi buraya acmanizdir. Turk konsoloslugu sirket acimi konusunda size gerekli bilgileri detayli olarak anlatmakta ve Bosna hersek hukumeti ozellikle Turk vatandaslarinin ev, araba ve sirket kurma islemlerinde diger ulke vatandaslarina gore ayricaliklar taniyor hocam. Sormak istediginiz konu olursa yardimci olabilirim.
Estağfurullah hocam ne kusuru. Vakit ayırıp yazdığınız için asıl ben teşekkür ederim.
Şu an para biriktiriyorum hocam. 2.000 dolar tamamlamayı düşünüyorum.
Bu para bize Bosna Hersek`te 1 ay yeterli olur mu ? Hem dolaşıp gezip görmeyi hemde iş bakımından seçenekleri göz önüne almak istiyorum.
Açıkcası iş kurucak bütçem yok ama bu ülkede zorda olsa bir fabrika da yada çeşitli işlerde çalışma imkanımız var mı bunu öğrenmek istiyorum.
Bosna`nın bizden önce Avrupa Birliğine katılacağını düşünüyorum. En azından ilerliyen yıllarda belkide Avrupa`ya gitmek için iyi bir fırsat olabilir kanaatindeyim.