Olaydan bağımsız olarak ve duygularını (aşırılıklara kapılmadan) kontrol edebileceksen, çağırıp yüzyüze konuyu açıp konuşmalısın. Aksi halde verdiğin tepkiler duygusal olarak seni daha çok yıpratır. Aile danışmanlığında profesyonel eğitimler almış ve psikolojik danışman olarak birçok ilişkide profesyonel deneyim sağlamış olan biri olarak söylüyorum.

Bunlar dışında vereceğin tepkiler ya senin haklılığına, ya senin kendi kendine söylediklerinde, yada çevre ile ilişkilerinde daha çok sana olumsuz olarak döner. Çok nedenlerle söylüyorum bunu ama bir nedene örnek vereyim;
Sen durumu yüz yüze açtığında onun yüz ifadesindeki "afallamışlık" ileride senin hatrına gelecek "sevimli" yüzün sana çektireceği acının kısmen sigortası olacaktır. Veya farz et ki bir açıklaması var ve telefonda duydun yada bir aracı ile sana iletti. Sen evlensen de "acaba bu yalan bir bahane mi?" deyip zihnini kemiren kurtlarla uğraşacaksın. Ama yüz yüze baktığında gözlerinden "sadakat yansırken aldığın bir cevap" olabilirse bu kalbinin kırıklığı zihninde kemirgenler üretmeyecek.

Duygularını kontrol etmenden kastım. Kadına zarar vermemen kısmı değil. Zaten şiddet uygulayabileceğini sanmıyorum. (Ama böyle bir risk varsa bu tavsiyeyi direk geç). Ciddiyeti görüşme esnasında mümkün oldukça koruyabilme başarın... Bunu yüzde yüz yapamazsın ama tamamen de kontrolsüz kalmasın...