İki yıl kullandım, sonrasında ev alacağım diye sattım.
ÇOK ÇOK ÇOK düşük beklentilerin varsa al kullan ama biraz beklentin varsa uzak dur.
Arabanın bana göre sadece iki artısı var, büyük olması ve her yerde hava yastığı olması. Başka bir artısı yok.
Öncelikle, 1.33 olduğu için mtv'sini haybeye fazladan ödüyorsun, sanki 1.6'ymış gibi.
Sonrasında, arabanın motoru gerçekten çok dandik, yokuşta otobüsü sollamak istedim ilk aldığımda, otobüsle beraber gittik baş başa ondan sonra da bir daha böyle şeyler denemekten vazgeçtim.

Tabi ki araç seni hiç bir zaman yolda bırakmıyor, ben bu araçla çeşme, kuşadası ve bir sürü dağ- bayır çıktım-gezdim, hiç bir zaman ben bu yokuşu çıkmam kardeş demedi Yalnız, her zaman şu his var araçta, sanki araç seni taşımıyorda sen aracı sırtında taşıyormuş gibi hissediyorsun. Aracı sürmenin tadı yok, sürekli motor bayılıyor ve vites düşürmek zorunda kalıyorsun. Düz yolda azıcık bir yokuş olsun, gözünle bile göremezsin ama hemen vites düşürelim diyor. Bu araçtan inip babamın araca bindiğimde araç sürmenin keyfine varıyorum, basıyorum anında 100'e çıkıyor farkına bile varmıyorum nasıl çıktığının, ama corolla da bekliyorsun bekliyorsun bekliyorsun...

Motorunu bir kenara bırakırsak, bence koltukları da müthiş rahatsız, öyle böyle değil, hep bir bel ağrısı çekiyordum uzun yollarda. Eski otomobilim b sınıfı aveo 2012'ydi onda bile böyle bir şey yoktu ama bunda çok rahatsızdım. Arkadaşıma da bunu söylüyordum sürekli çok rahatsız bu araç diye, sen manyaksın diyordu bana. Sonra corolladan inip i30'a geçtik(galeride denedik sadece), arkadaşla direk aynı yorumu yaptık "oğlum belini tedavi ediyor resmen!". Kısacası ben beğenmedim koltuklarını, konforlu bir araç değildi.

Son olarak, donanım olarakta yine benim B sınıfı BAZ versiyon aveomdan daha kötüydü. Aveo'da anahtarı çıkarttığımda farlar sönerdi, bunda öyle bir şey yok. C sınıfı 2017 model araç ama B sınıfı 2012 model araçta olan özellikler bunda yok. Bu da beni çok irite etmişti.

Güzel olan iki yanı var sanırım, her yerde hava yastığı var ve büyük araç.

Ben alırken zaten hız yapmayacağım ne gereği var diye almıştım, hala da hız yapma gibi bir aşkım yok ama aracı sırtımda taşıma hissini bir daha yaşamak istemem.