kasirga098 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yahu 1 vaka var dese napacaksın 10bin dese napacaksın
İşe mi gitmiceksin , markete mi gitmiceksin , dışarı mı cıkmıcaksın bu illeti hepimiz eninde sonunda kabacağız ya zorlu ya da kolay geçireksin en kötüsü ölümle sonuçlanacak
Kendini koru ne kadar geç o kadar iyi virüs öğreniyor yavaş yavaş yaşamayı
onruzl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örnekten dışarı çıkalım. Arkadaşım dünyanın 1 yılına mal olmuş bir hastalık var ve bu konuda ki tüm paydaşların ortaklaşa söyledikleri şey "kişisel tedbirinizi alın". Vaka sayısının 10 katı fazla olduğu söylendiğinde farklı bir tutum mu sergileyeceksin? Mesela şu an sokağa çıkıyorsun rakamlara göre risk az. Rakamlar doğru açıklanırsa aa risk çokmuş çıkmayayım mı diyeceksin? Kalabalıklara girmeyin, toplantı yapmayın, temastan kaçının bu kadar basit.
Okulları açıyorlar, üniversiteleri açıyorlar sırf vaka sayısı az gözüktüğü için. 30.000 Akademisyen'de Covid olduğu söyleniyor ama kimin umrunda değil mi? Markete mi gitmeyeceksin falan filan... 2. 3. Sınıfa giden çocuklar baya da tedbir alırlar haklısınız. Dışarıdan eve getirip, nenelerinin dedelerinin hayatını tehdit etmesi sizin için hiç mühim değil. Sizin için Corona işe gidip korunup eve dönmek, toplumsal alana girip korunup eve dönmek kadar basit olsa gerek. Ailesinden biri vefat etmiş kişiye sorun bakalım ben verilere bakmıyorum, kendinizi koruyun diyebiliyor mu. Bencil düşünmek çok çok üzücü bir düşünce yapısı...