Bunun nedeni birey olmamaış kendini sürünün parçası hisseden insanlardan kaynaklanıyor.
Şeffaflık diye bir ilke vardır.
Devlet rakam gizlemez, yalan söylemez.
Vatandaşın bilgi alma hakkı devletin bekasından önemlidir.
Devlet enflasyonu düşürmek için enflasyon hesaplamasını değiştiriyor, işsizliği düşürmek için işsizlik hesaplamasını değiştiriyor, milli geliri yüksek göstermek için milli gelir hesaplamasını değiştiriyor ve en son hasta vaka sayılarının hesaplanmasını değiştiriyor.
Açıkça söylüyorum ki benim devletim yalan söylüyor.
Vatandaşının gözüne baka baka hem gerçekleri saklıyor hem yalan söylüyor.
Benim devletim vatandaşına koyun muamelesi yapıyor.
Ve birileri devlet düşmanısın falan demesin diye ekleyeyim bunu Kayserili bir Türk olarak söylüyorum.
Bu çok tehlikeli bir durum.
Devlete güven sıfırlanıyor. Vatandaşın devletine güvenini kaybetmesi, devletin kendisini kaybetmekten daha tehlikeli bir durumdur.
Bir devlet gizli operasyon yürütür, uluslararası alanda hesap vermemek için gizli servisin operasyonlarını saklar.
Ama bir devlet gizli servis operasyonlarına kaç para harcadığını saklamaz. Çünkü o para bizim paramız bize vergilerin nereye harcandığını hesap verir.
Bir devlet hangi şehirde kaç hasta olduğunu saklayamaz çünkü ben yaşamımı gördüğüm rakamları dikkate alarak sürdürürüm.
O zaman meteoroloji tahminlerini de açıklamayalım ama her an dolu yağabilir herkes arabasına dikkat etsin diyelim.
Bu sadece corona ile alakalı değil.
Hızlı tren kazası olur yayın yasağı gelir.
Devletin istatistik kurumu sipariş üzerine istatistik üretir.
İktidarı koruma için her türlü negatif bilgi vatandaştan gizleniyor ya da kasıtlı olarak hesaplama yönetimi değiştirilip pozitif halde paylaşılıyor.
Birileri demiş ki rakamları bilsek ne olacak?
Ne olacak kardeşim biliyor musun? Bu sağlık bakanı ne kadar başarılı onu göreceğiz.
Çocuğumuzu okula gönderelim mi göndermeyeli mi karar vereceğiz.
Bu kadar vaka varken neden tüm sosyal toplantılar iptal edilirken AKP toplantıları yapılıyor diye hesap soracağız.
Bu iktidar salgını ne kadar başarılı yönetiyor onu göreceğiz.
Şu anki duruma göre Nisanda 4 bin vaka vardı bugün 1500 vaka var yani çok başarılı.
Ama Nisandaki sistemle hesaplama yapsalar, baharda harikalar yaratıyor denilen Sağlık Bakanının ve hükümetin salgını ne hale getirdiğini göreceğiz.
Şeffaflığın olmadığı yerde torpil olur, rüşvet olur, yolsuzluk olur ve kimsenin haberi olmaz.
Benim gözlemim bizim millet böyle yönetilmeyi hakediyor.
Bu konuda bile gerçek rakamları merak etmiyorum, gerçek rakamları bilsem ne olur diyen adamlar var.
İşte böyle düşünen adamlar yüzünden dolar enflasyon ükleyi batıracak, tam da siz merak etmediğiniz, siz hesap sormadığınız için...