Bu bakış açısını ne zaman görsem üzülüyorum ne yalan diyeyim. Bizde nedense herkesi en iyi koşullara ulaştırma değil de kötü koşullara sahip olanları sebep göstererek iyi (aslında iyi değil de olması gereken) koşullarda olanları aşağı çekme arzusu çok baskın.
Bence "İyi koşullarda olanlar neden öyle?" diye soracağımıza "Kötü koşullarda olanları neden kimse kollamıyor?" diye sormalı
Kardeşim aynen yazdığın gibi sormak istediğim bu fakat herkes acındanmı ölsün X kesimin maaşına göz dikilmiş vs. diyor.
Benim demek istediğim maaşını vermesin maaşını kessin demiyorum. Banane yani sonuçta haddime değil sorgulamak parasını.
Benim sorduğum adaletlimi ?
Sizin dediğiniz gibi
Kötü koşullarda olanları neden kimse kollamıyor? evet bu 4 5 kat iş yükü olupta belki diğer kesimden daha az maaş alanlar var şuan ve bir kesimin iş yükü çok az ken belki hiç yok ken daha fazla maaş alan bi kesim var.
Bu ne kadar adalet li ben bunu merak ediyorum. Herkes sanmış ondan al ona ver diyorum. Arkadaşlar ben öyle bi imada bulunmadım.
Sizde diyebilirsiniz doğru onun şartlar çok zor oldu Onlara ek ödeme yapılmalı bi kesimin iş yükü az bi kesimin çok fazla hakkıdır fazla maaş diyebilirsiniz.
Bu olabilir ama ben kimsenin parası kesilsin demedim. ( Teşekkür ederim güzel yorum için. )
Edit: Herkes 5 altı tane meslek grubu yazdım fakat herkes öğretmene takıldı. Bu sebeble o konuda da bi sorgulama yapalım. Bence
Özel okullardaki öğretmen değil mi ? Kutsal meslekse onunda mesleği kutsal.
Bu özel okullar devlet kontrolünde ve bu öğretmenlerimiz ders veriyor.
Neden bu öğretmenlerimiz Maaş para kaygısına düşüyor da Devlette ki Öğretmenlerimizin böyle bi kaygısı yok ?
Şuan özelde çalışan çok kişi biliyorum okullar olmadığı için maaş alamayan. Sırf sebebi okul kapalı ? ( Özel okulda ki öğretmen sorumlu bu pandemiden ? ) Neden onu kimse düşünmüyor. Taş mı yesin ?
Aralarında ki tek fark birisi KPSS yi kazanmış atanmış. Birisi kazanamamış veya başka sebeple özelde hizmet ediyor bizlere.
Ben öğretmeni hedef göstermedim 6 adet meslek saydım konu bambaşka bu sizin ısrarlı yorumlarınızdan sonra şuan yapmış olduğum bir yorumdur arkadaşlar.
Ama siz şunu diyebilirsiniz Özel deki öğretmenlerimizin de korunması gerek onlarda rahat etsin onlarda bizim geleceğimizi şekillendiriyor. Onlarda devletten bu pandemi döneminde X miktar ödenek alsın denebiir. veya başka başka.
Yani konumuz öğretmen o bu şu değil ben Adaletli mi ? Onu merak ediyorum.