2000 TL'lik bir iş benim için iyiyken bir şirket sahibi için yetersiz. Ben yanımda eleman çalıştırmıyorum, ofisim yok, yüksek miktarlar kazanmıyorum ve vergi kesmiyorum.
2000 TL öğrenciyken benim giderlerimi sağlar, evde bakacağım çocuğum veya eşim yok. Öğrenci evinde 300 TL kira ile yaşayabilirim.
Ama ofisim olsa veya ev kiramı tek başıma sırtlansam bu miktarlar hayatımı devam ettirmeme yetmez. Dolayısıyla 3000-4000 TL gibi fiyatlar teklif etmeliyim.
Burada ev geçindirende var, öğrenci evinde tek yaşayanda, ailesinin yanında kalan insanlarda. Her birinin gideri farklı olduğu için iş için verilen tekliflerde farklı oluyor.
Bu forumda 3-4 bin TL'lik işe 10.000 TL teklif verip ödemeyi aldıktan sonra kaçanı da gördüm, 10 TL'ye site yapıyorum diye gezeni de.
Bir insana iş verecekken fiyattan önce üslubuna bakın. En basitinden konuşurken 5 dakikada 10 farklı şekilde hitap ediyorsa kaçın.
Qral O iş kolay 10K fazla 100'e YazArım Ben :d
Özet olarak;
Verilen teklifleri toplayın ve güven veren profilleri bir yere ayırın. Ayırdığınız teklifleri tekrar incelediğinizde makas aralığının kapandığını göreceksiniz.
Ondan sonra "XXX R10 Şikayet" gibi google'da aratın ve bir sorun olduğunda nasıl tavır takınmış, çözüm odaklı mı davranmış ona bakın.
Listeyi iyice küçülttükten sonra iletişime geçin ve detayları görüşün. Bundan sonra dolandırılırsanız da geçmiş olsun