CengizhanK24 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzlaşmayı kabul ettim ancak daha ödeme yapmadım geri dönüş varmıdır
Telif hakları hakkında bilgi sahibi bir avukatla görüşün.

Açık görüşüm para koparmaya çalışıyorlar. Sadece albüm kapağı içeren bir siteden dolayı bu kadar ücret talep edilmesi bunu gösteriyor. Tabi kurtulmanın yöntemleri var ama hemen gidip yangından mal kaçırır gibi arabuluculuk teklifini kabul etmen saçma olmuş. Arabuluculuk olaylarını bilmiyorum ama anlaşma şeklinde bir imza attıysan geri dönsen bile o evrak mahkemede aleyhine kullanılabilir. Tabi ondan da kurtulmanın yolu var, sonuçta yasayı bilmiyorsun ve avukatın olmadan kabul etmiş oldun. Yasayı öğrendikten sonra kendinin suçsuz olduğunu düşündün gibi...

Mahkemeye çıkarsan siteyi devraldığını, üzerinde değişiklik yapmadığını, web sitesinin hacklendiğini, hackleyen kişinin bu verileri eklemiş olabileceğini, web siteleri hakkında teknik anlamda bilginin olmadığı şeklinde savunma yapabilirsin.

Hukukçu değilim ama yaşın ve verdiğin bilgiler göz önüne alındığında cezan paraya çevrilir ve en fazla 5 yıl suç işlememek kaydıyla beraat edersin diye düşünüyorum. Tabi olay avukata ve hakime kalmış bir durum.