Konu
Girişim, Melek yatırımcı, Kosgeb ve Değerli domainim hakkında (R10+)
15-10-2020, 03:24:07
fearlesstr
Öncelikle hepinize merhaba R10 ailesi, Ben Ömer
Elimde kısa bir süre önce reglediğim birkaç domainim var bunlardan bir tanesi de
emlakcisindan.com
Diğerleri :
oyunsektoru.com
/ yazilimcisindan.com / yazilim360.com
İyi iş yapacağını düşünerek ve gerçekten bu sektörde lider olacağını düşünerek bu domaini satın almıştım.
Yatırım ve yatırımcı bulmak konusunda birkaç girişimim oldu 20.000 TL civarında destek bulabildim fakat miktar kafamdaki proje için yeterli olmadığından bu miktarı kabul etmek istemedim. 20k desteğe karşılık sitenin %49 luk payı istendi ve çoğunluk hissesinin bende kalacağı belirtildi. Yine de bu teklif ancak altyapı kurmak ve sitenin yazılımı, tasarımı, onay sistemleri ve mobil aplikasyonu için yeterli değil.
Ha bu arada domaine de teklif geldi (bir emlak bürosu) 4000 İle pazarlığa başlayıp 7500 e kadar fiyatı çıkartabildim ama satıp satmama konusunda hala emin değilim ve kafamdaki sistemi kurabilirsem çok iyi bir pazarlama stratejisi izleyip sitenin aylık ***.000 varan karlar bırakacağının hesabını yaptım.
Bu arada İktisat mezunuyum.
//
Kısaca reklam stratejimden bahsedeyim, sitenin header kısmından eminevim tarzı kuruluşlardan reklam almak, ve sitemize üye olan Premium emlakçılardan tabelalarına sitenin ismininin geçtiği yeni bir tabela yaptırmaları.
Üye emlakçılarımızın Her birine Markamızın ürünleri sağlanacak
Bu onların Yıllık ücretlerinde yarı yarıya düşüş sağlayacak ve çıkacak olan mobil uygulamada Tinder benzeri sağa sola kaydırmalı ev ilanları çıkacak.
Ekstra olarak sitenin subdomainleri emlak ve nüfus endeksine göre endekslenip mesela İstanbulun Beşiktaş semti için besiktas.emlakcisindan.com olarak yalnızca 1 emlakçıya kiraya verilecek. 3er aylık sürelerle ve sözleşmeler ile bu subdomainde yalnızca emlakçının verdiği ilanlar gözükecek.
Reklam paketlerine göre adwords reklamı çıkılacak ve kazan kazan durumu sunulacak
Beşiktaş kiralık daireler | Beşiktaş satılık daireler | keywordlerin olduğu reklamlar gibi
Hem bu bölge kısıtlaması sayesinde düşük maliyetle yüksek kitle sağlanacak.
Her emlakçı için 1000 ilan hakkı verilecek örneğin bu emlakçılar eve satılık ilanları astıklarında bu kodları mesela 77 numaralı ilan için 77 numaralı sayfaya girecek bu ilanı. Böylece bulunması kolay ve erişilebilir olacak.
//
Şimdi size birkaç sorum var bilen arkadaşlar bu konular hakkında yorumlarını belirtirse sevinirim.
NOT: Kosgeb ileri girişimcilik eğitim programını tamamladım
1-) Kosgebin desteklenen sektörler pdfsinde 62.01.01 NACE REV 2 KODU Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veri tabanı, network, web sayfası vb. yazılımları ile müşteriye özel yazılımların kodlanması vb) - Sektörü yer almakta ve Yüksek kategoride yani 370 bin TLye kadar hibe desteği mevcut genç girişimci olduğum için %70 oranı %90 a kadar çıkıyor.
Yani sizce ben bu nace koduyla bir başvuru yapıp bu siteyi hayata geçirebilecek kadar destek alabilir miyim?
2-) Melek yatırımcı ağlarında çalışan arkadaşlara ulaşıp yardım istedim bana bir şablon iletildi daha önce bir melek yatırımcıdan böyle projeler ile destek alan arkadaşlar oldu mu ? olduysa yatırımcıların istekleri ve hazırlanan dosyalar hakkında bilgi sahibilerse yardımcı olabilirler mi ?
2 sorumda da bilgi sahibi olan arkadaşlardan ricam tecrübelerini buraya aktarmaları ve yardımcı olmaları bu konuda şimdiden yorum yazan fikir sunan herkese teşekkür ediyorum.
Not2: Sizden ricam bu domaine teklif vermek için mesaj atmamanız, teklifiniz olsa bile kafamdaki satış rakamıyla uyuşmayacağından anlaşamayız.