Herkese merhaba,
Öncelikle sapla samanın karıştırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yasalar hislerle ilerlemez belli kuralları vardır ve buna uygun kararlar çıkar. Niyetinin ne olduğunu bilemiyor olsak da en nihayetinde bir kişi bıçaklanarak öldürüldü ve bunun adı cinayettir. Bu nedenle alınan karar doğrudur. İlk etapta istenen müebbet hapis çıkmış olsaydı mahkeme heyeti biraz daha insaflı davranabilirdi vs denilebilirdi belki ama heyet zaten iyi niyetine kanaat getirmiş olmalı ki cezayı düşürebileceği en alt seviyeye çekmiş. Bugün Kadir Şeker davasında hakim beraat vermiş olsaydı yarın öbür gün herkes cebinde sustalı bıçak taşır soran kolluk kuvvetlerine de belki bir kadına şiddet olayı olur diye yanımda taşıyorum diyerek sıyrılabilirdi ki emsal karar olacağı için de kimse bir şey diyemezdi. Bu da bireysel ve bilinçsiz silahlanmanın önünü açar. Bu yüzden iyi niyetli ya da kötü niyetli karşıdaki kişinin kalbine saplanan bıçak açık bir cinayettir ve bir şekilde cezasının verilmesi gerekirdi. Yoksa adalete olan güven iyice azalır.
Bu adama bu kadar ceza verildi diğer kadın cinayetlerinde neden aynı hassasiyet gösterilmiyor diyenler için sizlere sonuna kadar katılıyorum ancak en başta da dediğim gibi onlarda alınan yanlış kararlar buradaki doğru kararı haksız çıkarmaz. Sapla saman birbirine karıştırılmamalı.