denden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne yapacağınıza göre sonuç değişebilir hocam. Sizin yerinizde olsam işletme veye iktisat seçerdim. İlerleyen zamanlarda yönetici olabilmeniz için genellikle bunlardan biri aranabilir.
Eğer evden çalışıp pc ile ilgili işlerle ilgilenmeyecekseniz YBS'nin size çok fazla faydası olacağını düşünmüyorum. Zaten AÖF faydası oldukça sınırlı olacaktır. Diplomanın bütün yasal haklarına sahip olursunuz, ancak kimse o bölümler örgün öğrenimlerle bir tutmaz. İnşaat mühendisliği sahada çalışıyor olmalı. Eğer öyleyse sahaya yönelik program tercih etmeniz mantıklı olabilir. Siz zaten sayısal öğrencisisiniz. Sizin yerinizde olsam sözel bölüm seçerdim hocam Fikrimizi sorduğunuz için kendi fikrimi belirttim. Asla akıl vermek gibi bir durum söz konusu değildir.

Ne yaparsanız yapın, yolunuz açık olsun hocam Başarılar dilerim.
Hayır hocam akıl akıldan üstündür, dolayısıyla bilgilerinizden, fikirlerinizden istifade etmek istedim .Vaktinizi ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim.
Yazılım veya bilişim alanıyla ilgiliyim aslında ama hali hazırda bir proje yapmış veya yapıyor değilim. İleride olma ihtimali var diye ve bilişim sektörü her geçen gün daha da büyüdüğünden dolayı işime yarayabilir diye düşündüm. İnşaat mühendisliğine kesin gözüyle bakamadığım için farklı alanlara yönelmek de var aklımda tabi ama önceliğimi mühendislik alanında denemek istiyorum. Denerken de mühendislik alanında işime yarabilecek bir bölüm olsun istiyorum.

İşletme ve iktisat da tam olarak farkı kavrayamadım, dersler vs incelediğimde işletme daha çok özel, iktisat daha çok kamu gibi yorum okumuştum. bu ikisi arasında fikirlerinizi de yazmanızı rica ediyorum. Teşekkür ederim