Pazartesi Vodafone bayisine gidip Red Box hakkında bilgi almak istediğimi söyledim. Anladığım kadarıyla bayiler Red Box hakkında bilgiye sahip değiller. Bilenlerde çok az bilgiye sahip. Bayi çalışanı hemen Vodafone yetkililerini arayıp bilgi aldı. Komik tarafı aradığı yetkilide pek bilgi sahibi değil ki, bana bilgi verdikten sonra alt yapınızın olup olmadığına bakılacak ona göre taahhüt yapılacağını söyledi. Bende Red Box almak için alt yapıya gerek olmadığı, fişe tak kullan şeklinde reklamlar ve sitenizde bilgilendirmeler var dedim. Ben öyle dedikten sonra tekrar yetkiliyi aradı ve haklıymışsınız alt yapıya gerek yokmuş. Ama yine de başvuru yapılıp onay alınması gerekiyor denildi. Neyse başvuru işlemlerine geçtik.
Bu arada aldığım paket 15 Mbps limitsiz. Paket ücreti 150 lira ancak modem ücreti de 19 tl x 24 ay. Yani 24 ay boyunca 170 lira.
Bayi tarafından yoğunluğa göre 3 - 5 gün sürecek denildi. Açıkçası bu beni korkutmuştu. Bir önceki internet hizmetim olan Superonline kapattığım için mobil internetimde bitmek üzereydi
Neyse dün saat 12:00 civarı Vodafone tarafından arandım ve kısa süre içerisinde taahhüt ve bağlantı için beni arayacaklarını, evde bulunmam gerektiği söylendi. 1 saat sonra da bağlayacak kişi aradı, kapıda bekliyormuş

Taahhüt ve bağlantıyı yapan kişi, işinde çok profesyonel çıktı. Almadan önce yapılan yorumları okuduğumda, kurulum yapan kişilerin bu olayı bilmediğini söylüyorlardı. Ya işinin ehli kişileri sahaya yollamaya başlamışlar yada bana işinin ehli biri geldi. Bilemiyorum
Bir dizi taahhüt sözleşmeleri ve hattın bağlantısı için gerekli yetkilendirmeyi, kurulum yapacak kişi tarafından cihazlarından ve Vodafone'u arayarak üst onay görüşmelerini tamamladıktan sonra, dün saat 13:30 sıralarında internetim aktif edildi. Ben sadece kimliğimi verdim ve taahhüt imzasını attım.
Aşağıya merak edenler için şimdi yaptığım hız testini bırakıyorum. Hız testinde düşükte çıksa, yüksekte çıksa internetin hızından ben memnunum. İnternet hızım gayet iyi. Bence hız testlerinde sorun var. Çünkü çok hızlı yükleme ve indirme yapıyor.