Google hiç bir domain uzantısına farklı yaklaşmaz.
Global uzantı Global trafik alır mantığıda yanlıştır, içeriğe göre global sunum yapılır ve hreflang etiketi bu konuda baz alınır.
.com güvencesi artık geride kaldı, bir çok arkadaşın dediği gibi artık markayı tanıtmaya ne kadar bütçe ayırdıysanız markanız o kadar ön planda. Mükellef.co en basiti forumda gezerken, bilinç altınıza aşılanan bir marka..
Hocam bakış açınız çok yanlış.
google domain uzantılarına farklı yaklaşır mı konusu değil bu.
domain uzantılarının tLd, gTld, ccTlds gibi global ve yerel olarak sınıflandırılmaları google globalde sıralamalarda ve sonucun gösterilmesinde öncelikli olmalarında bariz farlılıklar gösteriyor.
sizin bahsettiğiniz içerikle ilgili bir durum benim bahsettiğim uzantının sıralamaya girmesi ve globalde yükselmesiyle ilgili bir durum.
Zaten bütün dünyaca kabul görmüş ve satış rakamları ortada olan .Com uzantı kötüdür diyeceğinizi sanmıyorum. Domain uzantısının önemi yok demekte yanlış, bir çok açıdan önemli yönleri var.
ayrıca yazdığım konuda da bahsetttiğim gibi yatırım bütçeniz varsa .co uzantıda iş yapar başka uzantılarda. Fakat bütçeniz yoksa sıfırdan bir şeyler yaratmaya çalışıyorsanız .co uzantı tavsiye edilmez. hem kayıt ve yenileme maliyetleri yüksek hem de içerik türkçeyse türkiye de bile sıralamaya girmesi zaman alıyor. daha öncede dediğim gibi .co uzantılı başarıya ulaşmış bütün projeler bütçe ayrılmış yatırım yapılmış kurumsal projeler bunları göz önünde bulundurmak gerekiyor.
.com güvencesi geride kaldı mantığı da keriz avuntusu hala dünyanın en büyük satış platformlarında %90 satış hacmi .com uzantıda. yani proje geliştirenler marka isimlerini yaratırken .com uzantı doluysa ve satın alınabilir rakamın üzerindeyse altrnatif arayışlara giriyorlar fakat bunları görüpte .com güvencesi geri kaldı demek kendinizi kandırmaktır. Siz zannediyormusunuz ki farklı uzantılarla projesi olanlar iç geçirmiyor keşke .com uzantıya sahip olsaydık diye? ya da ilerleyen zamanlarda .com uzantıyı da satın alıp yönlendirdiklerini.
Ben 20 senedir domain piyasasındayım her ay 2-3 kurumsal satış yapıyorum. insanlar projelerini markalarını yaratmışlar yıllar sonra gelip biz bu domaini almak istiyoruz diye teklifte bulunup satın alıyorlar. Olaya kurumsal zeka ve marka değerini yükseltme olarak yaklaşmaz sadece maddiyat ya da maliyet olarak bakarsanız uzantının önemi yok demek en kolayı olur.