Nefes ve öksürük belirtileriniz yoksa ayakta atlacaksınız bende sizin gibi tad ve koku kaybı nedeniyle gittiğim hastahaneden covid olduğumu öğrendim çok şükür ne eşime ne de ailelerimize bulaştırmadım. Kendinizi karantinaya alın ev halkı ile mesafeli olun. Bu süreç boyunca dışarıya çıkmayın. Evet evde biraz canınız sıkılacak ama sabredin.
Ayrıca bana 1 adet ilaç verdiler ve sabah akşam 1 adet atmamı söylediler ve 5 gün ilacı kullandım 5.güne kalmadan tad ve koku kaybı yerine geldi.
Allah şifa versin tez zamanda iyileşmeniz dileğiyle
Size verdikleri ilaç neydi
Benimde pozitif çıkmıştı bugün 10 günüm
Bende net bir belirti yoktu aslında çalışırken aşırı terledikten sonra 6 saat boyunca yel aldım diye sırtım ağrıdı 2 gün yorganın altından çıkmadım hiçbir şeyim kalmamıştı sadece öksürük vardı diye hastaneye gittim test sonucu pozitif çıktı
Yaş 25. Sigara kullanmıyorum
Bronşit hastalığım var
Yazın bile soğuk alırım
Burnum akar
Hafif öksürük dışında bir belirti yoktu(ona öksürük bile denmezde)😁
2 ayrı ilaç verdiler kullan diye
Favicovir 1 ci gün sabah akşam 8 adet at dediler diğer günler 3 er adet
Plaquenil
Yalnız ilaçları kullandıktan 2 gün sonra koku ve tad alma hislerim gitti ve burunda ve boğazda hafif yanma sardı bende ilaçları kullanmayı bıraktım 3 güne boğazım düzeldi
1 hafta sonra hafiften koku ve tad almaya başladım (keskin kokuları)çok az ama 2 haftaya ancak düzelir gibi
Nasıldı peki
Açıkçası sıfır koku
Tad alma ise yemeğin tadı yok ama ne yediğinizi hissediyorsunuz
En çok koku almamak kötüydü gibi