Öncelikle Geçmiş Olsun Hocam
Dil bilenin her yerde iş olanağı var abinizin dediği gibi..
Fakat askerlik muanesinden geçmenize şaşırdım,
Kalbi delik bir insanı almazlar diye biliyorum , göz ve duyma kaybıda cabası
tecili bozduğunuzda gittiğinizde alıcağınız cevap , askerliği sağlık koşullarından dolayı elverişli değil büyük ihtimalle..
Direk muaf tutulursunuz. Muayene başvurusu yaparken belirteceksiniz, sonra aile hekimine gideceksiniz o sizi hastaneye sevk edecek. Hastanede heyete gireceksiniz sonrası biraz uzun sürebiliyor ancak sonuçlanıyor. Geçtiğimiz çarşamba heyete girdim, Pazartesi gün sonucu askerlik şubesine verdim. Onaylanması 1 ila 6 ay arasında sürer ancak sorun olmaz dediler.
Kardeşim askere gidiyorsun kayıt - kabulde zaten sağlık kontrolünden geçiyorsun. Bu kontrolü gerçek doktorlar yapıyor. Elindeki raporlara bakıp seni ilk seferde hastaneye sevk edicekler. Hastanedeki doktorda raporlarına bakıp seni heyete yönelticek heyette sağlık durumuna göre sana çürük raporu verecek. Korkman gereken bir şey yok. Artık eskisi gibi spor bile yaptırmıyorlar askerde.
Geçmiş olsun
Kalbiniz delikse askerlikten muaf olursunuz. Ama uyanık olup işi şubede bitirmeniz lazım yoksa sizi yollarlar acemi birliğinde iyi bir kadroya denk gelmezseniz usta birliğinde zar zor muaf olursunuz. İşi şubede bitirin. Bi askerim kalpten rahatsızdı 1 ay içinde yolladık evine usta birliğinde. Hem şube hem acemi birliği önemsememiş biz önemsedik.
Merhaba,
Ben şeker rahatsızlığı nedeniyle muaf tutuldum.
Heyet birden fazla branş doktorundan oluşan sağlık kurulu. Bende devlet hastanesine sevk oldu ancak sizde durum nasıl olur emin değilim. Farklı bir hastanede de olsa belirttiğiniz sorunlardan ötürü muaf tutulursunuz zaten. Geçmiş olsun.
Çürük raporlarını tek 1 doktor veremiyor. Bu durumlara bakan bir grup doktor oluyor genellikle her garnizon bölgesinde yanlış bilmiyorsam. Birden fazla doktor grubu var durumunu onlar kontrol ediyor. Çürük raporunu onlar veriyor.
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Kalbiniz ile ilgili olan durumdan dolayı ve işitme kaybı vs. gibi durumları da göz önünde bulundurarak büyük ihtimalle muaf tutulursunuz diye düşünüyorum. Eskiden askeri hastaneler veriyordu bu raporu, şimdi sivil hastaneler veriyor bildiğim kadarıyla, çok uzun bir süreç olmuyor. Şube sevk verir adresinize yakın lokasyondaki bir hastaneye, ertesi gün gider muayene olursunuz, yaklaşık 1 hafta sonra heyete sokarlar toplamda 15 güne sonuçlanmış olur. Kolaylıklar dilerim.
Bu arada, şube sizi sevk etmeden önce getirdiğiniz raporları genelde baz almıyorlar, sevkedildiğiniz hastanenin o raporu vermesi gerekiyor.
En önemli yer askerlik şubesi orda işinizi hallederseniz kafanız rahat eder. Tavsiyem (güzel ülkemin kaderi) tanıdık birini bulmanız
Geçmiş olsun. Muafsınız. Önce tecili bozdurup ardından askerlik işlemlerinizi başlatıp önce aile hekiminize oradan da sağlık kuruluna gideceksiniz. Aile hekimi zaten sizi yönlendirecek.
Tecil bozmaya gittiğinde dilekçeni doldurup veriyorsun sonra sana diyor ki muayne ol gel aile hekimine gidiyorsun sorununu anlatıyorsun zaten aile hekimin
("ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR" raporuna sahip olmayan kimseyi almıyorlar.) Aile hekimine durumu izah ediyorsun muayne kağıtların vs gösterebilirsin doğruluğu kanıtlamak için aile hekimin durumun ciddiyetine göre seni yönlendiriyor. Elverişli değilsen devlet hastanesinde yapılması gereken testleri yapıp heyet değerlendiriyor. Dediğin gibiyse red verirler. Değilse 180 gün bişey değil zaten

aile hekimin; hastane sevk raporu verirse eğer bunu şubeye bildirmen gerekebilir. Gittiğin zaman sor yardımcı oluyorlar zaten.
Askerlik şubesi ile konuşunun durumu izah edin size yardımcı olacaklardır. Kağıt dediği doktorun vermiş olduğu rapor oluyor. Sizi askere %99 almayacaklardır çürük olarak değerlendirip teskere vereceklerdir.
Öncelikle geçmiş olsun. Anlattıklarınıza göre kesinlikle muaf olursunuz almamaları gerekiyor sizi. Ama kesinlikle ve kesinlikle Askerlik şubesinde bunları yapman gerekiyor.
Ben sana rutin kontrolü anlatayım: Şubeye giderken Sağlık raporuyla gel diyorlar raporda sağlık ocağından alınıyor bu kontrol rutin boy kilo kontrolü kesinlikle kendi hocanızın sağlık raporuyla gidin ve şubede durumlarınızı anlatın.
Yoksa gerçektende umursamazlar ve askerlik için elverişlidir derler gönderirler askere.
Askerde görevim revirdi. Acemide kafadan 10-15 kişiyi gönderdik bu şekilde ustada en az 2-3 kişi yollamışızdır askere almaları bile yanlış ama standart kaşeyi vur geç işte kafalar böyle o yüzden kesinlikle şubede halledin bu işlemi.
Artık önceki gibi zor değil bu işler elinde raporun varsa hocan sana yardımcı oluyor zaten bi kurul gibi şeyden geçiyorsun ve sana elverişli değildir raporu veriyorlar.
O yüzden güzel araştır ve şubeye bu dosyalarla git.
knk askere git bozdur tecili seni doktor muayenesine alacaklar sonra doktor çürük raporu verecek ve askerlikten muaf olacaksın
Kağıt dediği askerliğe elverişsizdir raporu bildiğim kadarı ile bir heyet karşısına çıkıyorsunuz onlar değerlendirme yapıyor. Geçmiş olsun
Merhabalar,
Doğuştan Kalp Deliği(VDS) ve AORT Yetmezliği (Kalp Kapakçık Yetmezliği) Hastalığım var. Doğuşumdan bu yana (20 yaşındayım) Profesör bir Bayan bir doktor senelik veya 6 aylık olarak kendi kararlarınca rutin olarak kontrol ediyor, takip ediyor. Her gittiğimde birkaç tane öğrencisi oluyor ve dersler veriyor. Geçen hafta kontrolümde ise askerlik mevzusunu da sorduğumda "Almazlar." cevabını almıştım. Korona döneminin başlangıçlarında da sağ kulağımda ani işitme kaybı oluştu. Sağ kulak şu anda %40 duymamaktadır. Anaokulundan beri gözlük takıyorum. Göz numaram 1.75 - 2 civarlarındadır. Geçen hafta E-Devlet'den tecilimiz bozdum ve Aile Hekimi'nden randevu aldım. Beni Devlet Hastanesi'ne sevk etti. Bugün ise hastaneye sabahleyin erken saatde hastanenin yolunu tuttum. Hastanede sıra muhabbeti olmadığından branş branş gezdiğimizden dolayı yoğun ve yorucu bir gün geçirdim. İlk önce Göz Doktoruna muayene oldum. Gözlerime ölçüm alma işlemi yaptılar ve Doktor muayenesini yapıp "Madde 7/A /4'e uyar göz hastalıkları açısından tashihli durumu ile Askerliğe Elverişlidir." Raporu verdi. Daha sonra işitme kaybımdan dolayı KBB Bölümüne gittim. Doktor ilk önce işitme testi yaptırdı. Daha sonra "Madde 19-A-1'e uyar. Askerliğe ARIZALI Elverişlidir." raporunu verdi. En son ise Kardiyoloji Bölümüne gittim. Doktor ilk önce EKG Çektirip daha sonra muayene olmaya gel dedi. EKG'mi çektirdim ve öğle arasından sonra doktorun ofisine giderek muayene oldum. Doktor EKG Raporuna baktığında Ritim Bozukluğu olduğunu da gördü. Daha sonra EKO Çekti ve "42 d 13 Sağlık Kuruluna Sevki Uygundur." raporu verdi. Çarşamba günü ise Heyet'e çıkacağım. Beni ne gibi şeyler bekliyor? Dikkat etmem gereken şeyler nedir? Ne gibi şeylere hazırlıklı olmalıyım? Heyet nasıl birşey oluyor? Askerlikten Muaf olup olmayacağıma mı karar verilecek?
Bilgileriniz ve fikirleriniz için teşekkür ediyorum