zeugma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sal gitsin bu güne kadar düşünmedin şimdi neden düşünüyorsun 😀bunuda bi düşün
İşte kafaya tak etti birden

WebGun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eğer freelance çalışıyorsanız, su kovid tamamen bitsin,.alın sırt çantanızı ,laptopunuzu Türkiye dışı bir ülkeye gidin, özellikle uzak doğu Kamboçya, Tayland, hindistan ,Laos (belki ilk kez duyuyor olabilirsin) , Vietnam, Endonezya buraları gezin
Dünya sadece Türkiye'den ibaret değil.Ben Tayland Kamboçya, Laos ülkelerini gezdim, şu an Tayland'da ikamet ediyorum, Özellikle Kamboçyayi tavsiye ederim.
Hostellerde kalın , insanlarla sohbet edin, arkadaş edinin. hostel yurt gibi oluyor bir odada 5-20 kişi ile kaliyorsun.Senin gibi on binlerce sırt çantalı gezgin olacak, belki de güzel arkadaşlıklar kuracaksın, belkide hayat arkadaşını bulacaksın.
Neden uzak doğu dersen, hava her zaman sıcak kış yok, fiyatlar Avrupa'ya göre daha uygun, çoğu ülkeye kapıda vize alıyorsu. Cebinde en az 1000 dolar ile yola cikmani tavsiye ederim, ilk 1 ay rahat edersin fakat sonrası için yeterli olmayabilir, freelance gelir elde etmen gerekecektir.Belki kambocyada bir mekanda iş bulma şansınız var ama diger ülkelerde (Tayland,Laos) bulman zor
Hocam bu arada sana Türkiye'yi bırak oralarda yasa demiyorum, git 2-3 ay, 5 ay sana kalmış sonra baktın yetti dön geri, geri geldiğinde belki bazı şeylere bakış açın değişebilir diye düşünüyorum
Güzel söylüyorsun ama ben çok üşengeçim gitmeye üşenirim. Gitsem de tek yapamam ki , bundan 2 yıl once silikon vadisine bi iş teklifi geldi belki hayatım tamamen donucekti onu bile kabul etmedim.