selamlar hocam muhtemelen biraz geç oldu bu cevabı vermem ama belki bi fayda sağlar diye yazayım.
insanların hayalleri olur. hedefleri, amaçları. belli ki sizin hedeflerinizden birisi de ev almakmış. çalışmış didinmiş durmuşsunuz ve bunu başarmışsınız. benim de bi hayalim vardı. büyük meblağlar kazanmak. ben de bunun için çalıştım didindim durdum yatırımlar yaptım gece gündüz analizler, grafik takipleri vs. nihayetinde kafamdaki miktarlara erişmiştim fakat eriştikten sonra şöyle bi durum ortaya çıktı. hiç mutlu değildim. yani amacımı tamamladığım için içimde bi boşluk oluşmaya başladı. sanki artık her şey durağan, yapacak hiç bi şey kalmamış gibiydi. hedefim yoktu çünkü. istediğim noktaya gelmiştim ve her şey artık bitmiş gibiydi. ee? diyordum. elde ettin. yani? sonra? ağır bi hissizlik yaşıyordum içimde. depresif, morali bozuk bi haldeydim. hatta inanır mısın içimden " ulan tüm bu kazançlarım gidiyormuş ve baştan çabalıyormuşum " diye geçirdiğim oluyordu, gülüyordum. bu içimden geçirdiklerim oldu ve baştan çabalamaya başladım. bu süreçte eski amacımdan çok daha büyük amaçlar koydum önüme, bu süreçte adım adım ilerlemeyi sürdürüyorum. yani sizin için de aynı durum yaşanıyor olabilir. ev sahibi olduğunuzda her şey güzel olacak, hiç bi sorun kalmayacak gibisinden beklentiler yaratmış olabilirsiniz bunu dillendirmeseniz de. olduktan sonra ise amacınız bittiği için elde ettiğiniz şeyden huzur duymadığınız bi hale gelmişsinizdir. o yüzden size tavsiyem, meseleyi ev meselesinden çıkarıp kendi içinize yoğunlaşmanız. ben napıyorum. bundan sonra ne yapıcam. ne beni mutlu eder. bi amacım var mı. nasıl bi amaç oluşturabilirim. neyi seviyorum. sevdiğim şeyin en uç, en ulaşılmaz noktası neresi, ben buraya ulaşmak için çaba gösterebilir miyim, bu yola yürümek beni mutlu eder mi gibisinden uzun uzadıya düşünüp kendinize amaçlar belirlemeniz gerek. bu amaçlar peşinde koştuğunuz zaman da eski dert, telaşlarınız dinmeye başlıcak çünkü dediğim gibi muhtemelen iç dünyanızda amaçsız kalmış olabilirsiniz ev sahibi olunca. bu meseleyi bi düşünün derim yoksa olayın evin kendisiyle bi ilgisi olduğunu sanmıyorum. içinizde bi yerlerde çözmeniz gereken sıkıntılar mevcut gibi.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Haklı olabilirsiniz. Evi aldıktan sonra bi rahatlama geldi ama çok az sürdü. Şimdi belkide amacım kalmamıştır dicem ama Yaşadığımız ülkede zaten standartların altındayız bir evmi amaçsız etti beni bence daha çok amacım var benim. Neden daha fazlasını istemeyim ki elbetteki istiyorum. Ama umarım bu durumları düzelteceğim kendime inanıyorum. Bu durumlar zamanla düzelecektir.
Tekrar yorumunuz için teşekkür ederim.
Sevdiğiniz arkadaşlarınıza konuyu anlatın ve evinize sıksık misafirliğe gelsinler...
Hocam biliyormusunuz eski evimde zevk alıyordum misafir agırlamaktan vs. Şimdi ki evimde kimse gelsin istemiyorum açıkcası. Hatta çağırmıyorumda kimseyi kolay kolay mecbur kalmadıkça.