anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç ortada illegal bi hit gönderimi olmadığı için hemen banlanma yaşanır diye bi durum yok. sonuçta pinleme yapıyoruz, ilgisini çeken kişi kendi ulaşıyor linke. link patlaksa da çıkar gider en fazla. neticede sitelerine amazon ref linklerini koyanlar da gece gündüz o ürün hala yerinde mi diye incelemiyodur muhtemelen. bakalım deneyip kesin bi sonuca ulaşırım umarım. kayıt aşamasındayım şimdi. hem sitemin hem pinterest ana hesabımın adreslerini ekledim. burada merak ettiğim bi husus daha var aslında. şimdi ben websitemi bunlara tanımladığım için sitemi sürekli otomatik inceliyolar mı? oraya amazon linkleri eklemek zorunda mıyım eklemezsem hesap kapatılır mı sizce. ( amazon linkleriyle adsense in beraber çalışması adsense banına sebep olabilir minvalinde bikaç yazı okumuştum araştırma yaparken o yüzden. amazon ban sebebi değilse eklemeyi düşünmüyorum çünkü )
Adsense amazon aynı sitede birlikte kullandım 1 sene bu iki firma zaten en büyüğü. Amazon spam şirketi değil hatta adsense onaylı siteyi amazon daha kolay onaylıyor illegal bir durum olmadığı belli olduğundan. Bazı ekler yapayım; Amazon reklamlarına elle fiyat gimeyin reklam kodu neyse onu kullanın. Metin reklamı yapacaksanız Amazon ifadesi geçmesin bunu istemiyorlar. Sitenizi hemen değil 3 satış yaptıktan sonra inceleyecekler ve bot değil gerçek bir çalışan bu incelemeyi yapıyor. Burada baktığı şeyler demin dediğim fiyat yazmaması, disclamier olması (bu sitede amazon affiliate yapılmaktadır vs diye matbu bir yazı), çocuklara yönelik bir site olmaması, ve sitede en az bir adet amazon reklam kodu olması. Başarılar.