samsunweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bandan önce mesela linklediğiniz ürünün artık amazonda olmaması sorunu var. Firma o ürünü değiştirir ya da satıştan kaldırırsa linkiniz 404e düşer. Veya diyelim amazon hesabınız banlandı o linkten gelen hiti artık başka bir yerde de kullanamazsınız. Arkadaşların dediği domain üzerinden gönderme ban sebebi ama bazen kurtuluyor hesaplar. Buna rağmen komisyonları yüzde 7-8den 3-4e düşürdüklerinden değmiyor.
anlattıklarınızdan çıkardığım sonuç ortada illegal bi hit gönderimi olmadığı için hemen banlanma yaşanır diye bi durum yok. sonuçta pinleme yapıyoruz, ilgisini çeken kişi kendi ulaşıyor linke. link patlaksa da çıkar gider en fazla. neticede sitelerine amazon ref linklerini koyanlar da gece gündüz o ürün hala yerinde mi diye incelemiyodur muhtemelen. bakalım deneyip kesin bi sonuca ulaşırım umarım. kayıt aşamasındayım şimdi. hem sitemin hem pinterest ana hesabımın adreslerini ekledim. burada merak ettiğim bi husus daha var aslında. şimdi ben websitemi bunlara tanımladığım için sitemi sürekli otomatik inceliyolar mı? oraya amazon linkleri eklemek zorunda mıyım eklemezsem hesap kapatılır mı sizce. ( amazon linkleriyle adsense in beraber çalışması adsense banına sebep olabilir minvalinde bikaç yazı okumuştum araştırma yaparken o yüzden. amazon ban sebebi değilse eklemeyi düşünmüyorum çünkü )