Selamlar arkadaşlar. Uzun zamandır aile aracımızın teybinde bluetooth olmadığı için yakınıyordum. Yeni teypler almış başını gitmiş. Zaten yeni teypten ziyade klip film falan izleyebildiğimiz 3 inçlik minik bir ekranı var. Uzun yolda falan ekran küçükte olsa film klip falan hoş oluyor. 20-30 liraya satılan bluetooth adaptörlerinden aldım önce. Her tarafta bi kablo karmaşası oldu. Şarj kablosunu ve aux kablosunu sürekli takılı tutmak gerekiyor vites değişirken ellerim kablolara takılıyor falan aşırı sinir oldum. Zaten o kadar dandik yapmışlar ki tek hoparlörden yarım yamalak ses geliyordu. Meğer sorun cihazda değil jack girişini adam akıllı yapmamalarından imiş. Lafı fazla uzatmadan yaptıklarımı size anlatmak istiyorum.

Aldığım malzeme buydu. Önce içini açtım. küçük bi bataryası mevcuttu onu kopardım.
İçi bu şekildeydi. Normal şartlarda kırmızı ile işaretlediğim butona basıldığında bluetooth araması yapmaya başlıyor cihaz. Butona basılmazsa arama yapmıyordu.
Önce butonun bacaklarını kısa devre yaptım böylece buton sürekli basılıymış gibi algılayıp güç aldığı zaman hemen bulunabilir hale getirdim. (sarı ile işaretli)
Bluetooth cihazı üzerindeki jack girişinin lehimlerini söktüm. Sağ , sol hoparlör ve toprak olmak üzere bir aux uçlu kabloya lehimledim. Direkt olarak anakartın üstündeki aux uçlarına lehimlemek istemedim çünkü lehim makinam biraz kötü teybin orjinalliğini bozmak istemedim.
Teypteki 3 butonunu (işe yaramaz bir butondu) çıkartıp içeride bluetooth cihazına lehimlediğim aux kablosunu burdan dışarıya çıkarttım.
Böylece içeriden gelen aux kablosunu teybin aux girişine takınca ses alabildim.
Yukarıdada dediğim gibi aslında hiç dışarıya çıkarmadan içeriden kablolarla lehim yaparakta yapabilirsiniz fakat ben teybin anakartı üzerine oynama yapmak istemediğim için bu yolu tercih ettim.
Bluetooth cihazı gücünü +5 volt ve microusb giriş ile alıyor. Bir microusb kablosunu cihaza takıp teybin arka kısmından dışarıya çıkarttım.
Aracın torpido kısmından kabloyu uzatarak önden teybin usb girişine bağladım ki içerideki bluetooth cihazının istediğim zaman elektriğini kesebileyim.
Bluetooth cihazını teybin içindeki boş bir yere sabitledim.
SONUÇ:
Bluetooth gayet stabil ve sorunsuz çalışıyor. Bluetooth cihazının eski ses kalitesiyle şu an ki ses kalitesi arasında dağlar kadar fark var daha kaliteli bir ses aldım.
Görüntü itibariyle teybimiz bu hale geldi. USB ister teybe bağlanabilir ister araç şarj cihazlarınada takılabilir.
Siz hiç kablo gözükmedende yapabilirsiniz tercih size kalmış.
Yardım isteyen arkadaşlarıma bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Okuyan herkese teşekkürler, iyi akşamlar