Merhaba,

Başlangıç - Orta seviye bilgiye sahip kullanıcılara hitap edecek bir eğitim projesi düşündüm yakın zamanda. Fakat hala düşünme aşamasındayım birçok açıdan. Bu nedenle R10'dan da fikir almak istedim. Kitabın genel içeriği "markayı dijitale dönüştürmek ve tanıtımını yapmak" üzerine olacak. İçereceği bilgiler bakımından internet ve sosyal medya ile bağı kuvvetli olmayan birey ve işyerlerinin, internet dünyasında ve sosyal medyada daha görünür olmasını kılmak. Bunun için web sitesi kurulumundan, sosyal medya yönetim süreçlerine kadar birçok teknik ve araç kullanımı yer alacak.

Projeyi ilk başta e-kitap olarak sunmak istedim çünkü kendimi yazılı ve yazıda kullanılan görsellerle daha iyi anlatabileceğimi düşündüm ama sonra Udemy platformu aklıma geldi ve oraya da bakındım. Orada yer alan eğitimler zaman zaman 26 TL olsa da 36 TL ortalama değere sahip. Bu fiyat etiketine bağlı olarak eğitmen kaç alıyor net bir bilgi bulamadım ama %50'ye kadar komisyonu gördüm. Bu nedenle bana çok karlı gelmedi çünkü iyi bir videolu eğitim için ekipman masrafı da yapmam gerekecek. Eğer platformu kullanan varsa, değip değmediğiyle ilgili kendisiyle görüşmek istiyorum.

E-Kitapta ise basit yazılardan öte interaktif bir içerik sunacağım, Udemy kadar olmasa da birçok içerikte video da dahil olmak üzere görsel kullanacağım. Fiyatı da yine herkesin ulaşabilmesi amacıyla çok uygun olacak. Hatta farklı ihtiyaçları da karşılamak için gerekirse iyi bir Udemy eğitim listesi toparlayıp, indirim kodu da verebilirim yanında. Aynı zamanda detaylı paket ile teknik destek de sunabilirim diye düşündüm.

Sizce hangi yöntem daha iyi olacaktır? Ben hala interaktif bir e-kitap taraftarıyım birçok açıdan. Hem ilerleyen dönemlerde kitap beklentileri karşılarsa iyi bir referans olacaktır hem de ekipman masraflarımı karşılayacaktır. Böylece video eğitimler de sunabileceğim.

Okuduğunuz için teşekkürler.