Kalash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
A1 Ehliyet için sürücü kursuna yazıldım, nakit olduğu için yanlış hatırlamıyorsam 900TL gibi bir ücret ödedim. Daha sonra yazılı sınav için para istendi kaç para olduğunu hatırlamıyorum, yazılı sınavı geçtim. Direksiyon sınavı için para ödedim 120 TL. Direksiyon dersi almak için sürücü kursunun belirlediği alana gittim. Benle birlikte 3-4 A1 ehliyeti alacak kişiler vardı ve a1 için uygun 2 motor vardı, günlük 2 saat ders yapılıyordu sırayla binip öğreniyorduk. Normalde 14 saat ders alma hakkım varken sadece perşembe ve cuma günleri ders alabildim. Perşembe günü yavaşça öğrettiler sıfırdan, cuma günü motorda bir sorun olduğunu fark edip ilgili hocanın yanına gidip olayı anlattım. Motorda sorun yok sorun sizde diyip bakmadılar bile, tamam dedim devam ettim. Yarım saat bozuk motorla stop ettire-çalıştıra sürdüm sonra sıramı başka arkadaşa verdim. Aynı şeyi o arkadaş da söyledi ve hoca motora bakınca sorun olduğunu anlayıp alet edavat ile uğraşarak sorunu halletti, halletti ama benim 1 günüm bitmişti bile. Sonuç: 1. Sınava girdim ve kazanamadım. Kazanamadığım için 2. hakkımı kullanabilmem için 310 TL ücret talep ettiler sürücü kursundan ücreti verdim. Tekrar ders aldım fakat hiç ilgilenilmedi. Ne vites atmayı öğrettiler ne küçültmeyi. Parkuru anlatıp sınav parkuru bu dene dediler. İnternetten araştıra araştıra 1 haftalık eğitimimi de tamamladım. Bugün 2.kez şansımı kullandım ve parkuru geçtim, trafiğe çıkardıklarında önüme kıran araç yüzünden motoru stop ettirdim, tekrar kalkmaya çalışırken 2. viteste olduğumu tamamen unutup yavaş gaz verdim ve o an naptığımı şuan tam hatırlamasam da tekrar stop ettirdim. Sonra motoru çalıştırıp devam ettim ve başlangıç alanına geri döndük. Hocalara geçtim mi diye sordum cevap alamadım akşam sürücü kursundan öğrenirsin dediler. Tekrar sordum nasıl yani hocam az önce arkadaş geçti direkt zarf falan verdiniz imza attırdınız dedim ve geçemediğimi söyledi. Her neyse çok uzun yazdım fakat bilgi için söylüyorum. Sürünü kursunu çok dikkatli seçin hocam. İlgilenilmiyor motorsiklet olduğu için.
Dışarda tek stop etme şansın var bazı müfettişler ona bile izin vermiyolar benim askerde olduğum zamanda adayın teki düşüp yararlanmış ve dava açmış ilgilenmediler diye 30 -40 bin kazandı eger senle ilgilenmiyorlarsa bunu kursa bildir hocayı uyarır eger devam ederse kursu şikayet et