Selamlar,

Yaklaşık 3 yıldır içerik editörlüğü, haber editörlüğü ve dijital içerik üreticiliği yapıyorum.

Sayısız bireysel/kurumsal kişilerin içerik ihtiyacını mutlu bir şekilde sürdürdüm.

Forumda özellikle son 6 aydır “iki kelime bir araya getiren” herkesin bu işlere atıldığını görüyorum.

100 kelimesi 2,5₺ , markalara 100 kelime 5₺ sağladığım profesyonel içerik yazarlığını forumda açıkçası taban fiyatın altından sağlayan insanlar bile var.

Verdiğimiz teklifin yarısını teklif ediyorlarmış; iş verenler iletiyor birde bunu. 1₺ için 0,5kr için işi acemilere verenler var. İşverenler de bu noktada sonrasında pişman oluyor sonrasında da “emeklerimizin karşılığını alamıyoruz “çok para yatırdık” “bu TR gelirleri çok düşük” isyanında bulunuyorlar.

Asla içerik yarıştırdığım yok fakat forumda işi gerçekten güzel yapanlar varken bu yeni türeyen kişilere de isyan etmeden duramıyorum.

Piyasayı çok aşağı çekmelerinin yanı sıra, “SEO uyumlu makale” kavramının ne olduğundan bile bihaberler.

Birde bazı arkadaşlar varki “1,80-2₺” üzerinden iş alıp iş yükü çok artınca forumda konu açıp tabandan yazdıranlar var

Anlamıyorum işverenlerde mi farkında değil bunun. Allah sonumuzu hayır eylesin gerçekten.