OAK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, aynı sıkıntıları ben de yaşadım paytr de sadece isim soyisim ve cep telefonu numaraları paylaşılıyor müşterilerin. Sırf bu yüzden e-faturadan yararlanamıyorum. Elimle tek tek kesiyorum, fatura kesmek için 1tl bile ödeme yapsa müşteri o müşteri adına 1tl'lik fatura kesmek zorundasınız, ve müşterinin tckimlik no gibi bilgileri ellerinde olmadığı için elle kesmek dışında bir çözümü yok maalesef.
Hayırlı çalışmalar (:

*E fatura otomatik kessin diyen arkadaşlar için de e-faturada tc kimlik zorunlu tutulur, paytr shopier gibi epos sistemleri tc kimlik almaz, o yüzden e fatura paytr üzerinden kullanılamaz
Efatura:
BianAjans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Paytr ödeme alma kurumudur. Fatura kesme kurumu değildir. Ödemenizi Paytr üzerinden alırsınız, komisyonu keser ödemeyi sizin hesaba yapar. Faturalandırma aşamasında HER MÜŞTERİYE, müşteriden aldığınıztutar üzerinden fatura keser veödeme için PAYTR yi borçlandırırsınız. Faturayı da kendi fatura yazılımınızdan kesersiniz. Paytr ayda 1 kez size fatura keser aldığı komisyonlar için.
F.Gungor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tc kimlik yazmak zorunda değilsiniz müşteri belirtmemișse. Tc kimlik alanına 11 adet 1 yazarak faturanızı kesip müşteriye ulaştırmanız yeterlidir.

e-Arşiv faturası düzenlerken TC kimlik numarası girme zorunluluğu yoktur. TC kimlik numarası yerine 11111111111 yazarak geçebilirsiniz.
IgraLAB adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhasebeciniz yanlış veya eksik bilgilendirme yapmış nihai tüketici notu düşerek 11 adet 1 yazın.

Eğer tutar 5.000 TL'nin üzerindeyse alıcıdan TC istemenizde fayda var.
Profesor112 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ürünün fiyatı ₺100 olsun
Müşteri ₺100 ödeme yaptı ertesi gün paytr komisyonunu keserek firma hesabına ₺90 gönderdi.
Fatura müşteriye ₺100 olarak kesilmelidir.

Burada muhasebe kayıtlarına göre ₺10 fark oluşacak. Bu farkıda paytr sana fatura edecek hizmet bedeli olarak ve kayıt tamamlanacak. Umarım anlatabilmişimdir.
Hocalarım boş vaktiniz varsa benimde sorum var bende matbu fatura kesiyordum önceden fakat artık uğraşmak istemedigim icin ve pahalı geldiği için e arşiv faturaya geçtim. Ama ben e-ticaret yapıyorum. Ürünlerin bedelini 100-200₺ arasında. Muhasebecimin gösterdiği şekilde e-arşiv portaldan kesiyorum. Tc vermiyor zaten müşteriler 11111111111 şeklinde giriyorum. Sonra o faturayı e imza yapıp onaylı halini yazıcıdan çıkartıp müşteriye ürünün içine koyup gönderiyorum. Yanlış bir yer var mı burada veya daha kolay yolu varsa paraşüt ve bilmiyorum bilgilendirebilirmisiniz rica etsem